Vrv

Evo, pa je v mojih rokah. Po dolgem času in kup iskanja sem le šel v nakup in si kupil plezalno vrv. Malo me je v nakup prisilil tudi prihajajoči izlet na Norveško, kjer imava z Andrejo letos plan tudi plezati.

Po skoraj 14 dnevnem skakanju po trgovinah in pregledovanju ponudbe sem izbor zožil na naslednje kandidate:

  • Beal Booster III 9,7mm 70m (140€ Iglu sport)
  • Edelweiss OnSight 9,9mm 70m ( 120€(akcija) Annapurna)
  • Edelweiss Laser 9,6mm 70m (115€(akcija) Annapurna)
  • Tendon Master 9,7mm 70m (130€(akcija) Annapurna)

Za 70m vrv sem se odločil zato, ker se občasno zgodi, da plezamo tudi kakšno 35m smer in tako mi vsak dodaten meter pride prav, razlika v ceni pa le ni tako velika, da bi se mi splačalo šparati tistih 10m.

Kot za nalašč pa sem danes v nabiralnik prejel pošto iz Iglu športa. V kuverti se je nahaja nova članska izkaznica in bon za 25% popust na en izbran izdelek. Boljšega časa za pošiljanje bona skoraj nebi morali izbrati. Odločitev je bila jasna, padel bo Beal Booster, saj je bila tako cena s popustom samo 105€, v paketu pa pride tudi vreča za vrv. Z vrvjo imam tudi že nekaj izkušenj, saj ima Mare enako, le malo starejši model in se obnese odlično!
Štrik v vreči
Konica

Kako se obnese moja pa vam poročam čez en mesec, ko se vrnem iz Norveške!

Dodatek 22.10.09: Po štirih mesecih uporabe lahko rečem, da sem naredil pravilno odločitev. Kljub plezanju po granitu in nekaj plezanja in drgnjenja po precej ostri skali na Krasu, je štrik še vedno not nov. Sem in tja je malo nacufan, sicer pa še vedno v prvotni obliki. Ni debel, tako kot nekateri manj kvalitetni štriki, ki se takoj razširijo na 10-11mm:) Medtem, ko jaz uživam z mojim Beal-om, ima kolegica svojega Edelweiss-a že 2x v reklamaciji. Tudi Maretov Booster, ki je star že verjetno okoli 3 leta in ki smo ga vlačili že na marsikatera plezanja, je še vedno v odličnem stanju. Morda celo malo boljšem kot moj:) Morda ni najlažji štrik med vsemi, ampak obnese se pa fantastično. Lahko samo svetujem.

Matej