In še enkrat:)

ARSO je rekel, da bo danes zadnji sončni dan ta teden, tako da sem se hitro odločil za smuko in jo smuknil na Blegoš. Glede na informacije, ki sem jih imel, naj bi bila smuka odlična.

Glede na toplo vreme sem pričakoval južen sneg in moja pričakovanja so se uresničila. Sicer pa je bilo južnega snega samo kakih 5-10cm, pod njim pa je bil še vedno trd sneg, tako da je bilo smučanje pravi užitek, ki pa na žalost ni trajal dolgo(kaj čmo, Blegoš je majhen:)). Če ne drugega, sem pa dobil že tretji žulj v tem tednu na istem mestu. Mater pancerji!

Pot je kar dobro prevožena. Se vidi, da je vrh dobro obljuden. Svoje pa naredijo tudi sanke lastnika koče. Pot na vrh

Pogled na okoli med potjo na vrh. Spodaj se vidi cesto, po kateri sem se pripeljal na vrh oz. na Črni kal. Med potjo na vrh

Ko prehodim celo stran hriba pa pot zavije v temačen gozd, kjer se končno začne MALO bolj strm del. Vstop v gozd

Ko pridem iz gozda pa se mi končno odpre pogled na zadnji kucl. Sprvam sem bil optimist in ga hotel naskočiti kar naravnost, pa sem hitro končal na izhodišču. Južen sneg, premajhne kože,… Nato poizkusim s “cik cak” manevri in uspem. Juhej! Še tale klanc in se na vrhu

Med potjo na vrh imam čudovit razgled v Poljansko dolino. Poljanska dolina

No, pa smo na vrhu. Je že cajt, saj sem bil lačen ko štirje. Med malcanjem na vrh prisopihata še 2 bordarja, ki sta namenjan v grapo malo pod vrhom. Vrh!

Hitro zbašem tisti sendvič v usta, prižgem mp3 player, nataknem smuče in švignem v dolino. Slik od spusta ni, ker sem preveč užival, da bi slikal:)

Sedaj pa veselo na faks.

Matej