Razstavljen Cold Steel SRK

Pa sem ga dobil. Že skoraj leto dni iščem nov nož, ki mi bo služil na raznih potovanjih na okoli od hikinga do plezanja. Mislim, da sem ga našel in da mi bo odlično služil.

Odkar sem na plezanju lansko leto med sekanjem drevesa zlomil že drugi nož, sem se odločil, da si tokrat kupim kvaliteten nož.Če je pri vseh prejšnjih nakupih izgled noža odločal o nakupu ali ne, tokrat temu ni bilo tako.
Herbertz Allround

Po prebiranju raznega gradiva o nožih na taborniškem portalu rutka.net, spletni strani Cold Steel in zadetkih na googlu sem se naposled le odločil za nož Cold Steel SRK(Search and Rescue Knife). Med izborom je bil še Cold Steelov nož Trail Master, vendar je z dolžino rezila 22cm in celotno dolžino 37cm že cela mačeta, ne nož. Pri mazanju paštete bi mi tako bolj slabo služil:)

Iskal sem nož, ki ne bo ravno švicar, še vedno bo pa dovolj velik, da me ne bo omejeval pri uporabi, zgrajen iz enega kosa kovine in dobro držal ostrino. Glede na zahteve je bil v naslovu omejeni nož najboljši kandidat. Med iskanjem trgovin, ki ga držijo, je bila najcenejša M shop. Sledil je izlet v Ljubljano.

Še nekaj podatkov o nožu:

  • dolžina rezila: 13cm
  • dolžina celega noža: 27cm
  • debelina rezila: 5mm
  • rezilo: AUS A8
  • ročaj: kraton
  • tok: kombinacija plastike in kordure

Nož
img_4247.jpg
Rezilo noža Cold Steel SRK

Več o nožu pa na uradni spletni strani.

Upam, da mi bo nož za prvomajske praznike na trekingu dobro služil. Poročanje sledi:)

DODANO 22.10.2009:
No, da povem kakšne so izkušnje po pol leta. Nož sem uporabljal na hikingu, Norveški in vseh kampiranjih, ki smo jih izvedli v tej polovici leta. Z njim smo rezali kruh, mazali pašteto, šilili veje za koruzo, podirali drevesa, sekali drva za ogenj in verjetno še kaj. Moj prejšnji nož je odpovedal pri podiranju dreves, tako da do sekanja drv sploh nismo prišli. Po vsem tem zlorabljanju se je iz noža olušilo precej epoxi črnega premaza, tako da je sedaj noš siv/srebrn. Se vsaj vidi, da se nož uporablja:) Sicer pa na noži ni videti nobenih drugih večjih mehanskih poškodb. Potrebno ga bo tudi ponovno nabrusiti, saj ni več tako oster kot bi moral biti, še vedno pa se lahko pošteno porežeš. Po mojem mnenju in glede na moje potrebe mislim, da sem izbral odličen nož in da mi bo še dolgo lepo služil.

Matej