Nočni pogled na Triglav

Medtem, ko so nekateri novo leto pričakali v megli in med množicami, smo se mi odločili le-to pričakati na razgledni točki, iz kjer smo imeli priložnost videti na stotine ognjemetov, jasnim nebom nad glavo in čudovito okolico.


Če se nas je pred dvema letoma komaj zbralo šest, pa je bila “odprava” tokrat bolj množična. Kar 12 se nas je tokrat odpravilo proti temu lepemu vrhu nad Pokljuko, kjer smo s še nekaterimi planinci pričakali vstop v novo leto.

Nič kaj pozno se ne primajemo na parkirišče, kjer na noge hitro nataknemo tople čevlje in jo smuknemo po dobro uhojeni poti proti Blejski koči na Lipanci.
Priprave na odhod
Zbegan!
Družba

Med pogovorom pot mine kot bi mignil in že se grejemo v koči in žejo gasimo z takšnimi in drugačnimi napitki(čaj in sok, da se razumemo:P)
Na Lipanci
Blejska koča na Lipanci ponoči
Zanamci
V koči

Malo po 11 uri jo mahnemo dalje proti vrhu Mrežc. Dobre pol ure kasneje stojimo na vrhu. Že med potjo smo srečali precej veliko skupino, ki se je že vračala navzdol, na vrhu pa tudi nismo bili sami. Za gretje rok hitro prižgemo bakle, ki jih je priskrbel Miro.
Kurjača:P
Oblačenje dodatnih slojev
Tudi Miro in Nataša prisopihata
Irenine Limonce pomagajo, da ne zebe

Ura se počasi začne približevati polnoči, zato iz nahrbtnika potegnemo nekaj za nazdravit, odprejo pa se tudi penine. Odštevali smo verjetno vsak po svoje, a je porast ognemetov v dolini kmalu dal jasen znak, da smo že vstopili v novo leto.
Brez penine ne gre
Nataša
Utrinek
Polovica odprave
Novoletni ognjemeti v dolini
Tudi samo smo imeli svoj ognjemet

Pa tud lupčkal smo se mal:P:P
Novo leto
Ni nas bilo malo

Ker pa ni zdravo biti na novo leto lačen, pa sva z Mirotom iz nahrbtnika hitro potegnila nekaj hrane. Jaz hladno predjed, Miro pa, takrat že ne več tako, topel obrok.
Hladni obrok
Miro odpira pohančke
Vstop v novo leto nas je zdelalo
Pohančki

Še lepši, kot pogled v dolino, pa je bil pogled na okoliške hribe. Polna luna je naredila svoje!
Nočni pogled na Triglav

Če bo preostanek leta tako lep kot je bil vstop, potem je pred menoj in verjetno vsemi, ki smo biti tisti dan tam gor, eno lepo leto.

Še Mirotova beseda in slika:)

Matej