Tažji del poti

Po nekaj dnevih oblačnega in turobnega vremena sem zjutraj na webcam-u, v višje ležečih delih, zagledal jasno vreme in sonček. Ni bilo druge možnosti, kot da se z Miši odpraviva v hirbe, tokrat na prečenje grebena med Starim Ljubelom in Zelenico.

Šele okoli enih sva z Miši prispela na Stari Ljubelj. Miši je bila vsa srečna, saj je vedela, da gre ponovno v hribe. Teka naprej in nazaj po cesti, jaz pa jo zabavam z metanjem snežnih kep in palic. Ob poti na Stari Ljubelj me presenetijo ogromni1 plazovi ob cesti. Očitno je med Krompirjevimi počitnicami padlo dovolj snega, da so se s, z listjem posutega, pobočja sprožili plazovi. Ker stopava malo hitreje, sva hitro na Ljubelu.
Vzpon proti Staremu Ljubelu
Plaz
Košutica in greben Košute
Golo pobočje
Koča
Mejni prehod

Od tam pa za stebri zavijeva levo proti Polni peči in Zelenici. V senčnih delim moram biti bolj previden, saj je listje mokro, pod listjem pa polno blata, zato lahko hitro zdrsneš. Po grebenu se tako sprehodiva do Polne peči.
Avstrija
Jesensko listje
Jesensko listje
Pogled čez mejo
Polna peč

Na Polni peči zagledam Zelenico in opazim, da niti ni tako blizu, kot sem s prva mislil. Dolga bo še. Miši je medtem še vedno polna energije. Še posebno ji je zanimivo suho listje, ki šumi in se dviga med njenim tekom.
Greben
Utrinek
Košutica in greben Košute

Kmalu prispeva do bolj “težavnega” dela, vsaj za tiste, ki imajo vrtoglavico oziroma niso navajeni hoditi po ozkem grebenu. Nekaj let nazaj sva ravno tukaj z Andrejo obrnila, saj nama je bila pot obema preveč izpostavljena.
Izpostavljen del
Tažji del poti
Utrinek
Smerokaz
Miši

Med prečenjem grebena Miši z mojo pomočjo prepleza tudi njeno prvo ferato.
Ferata
Utrinek
Prehojena pot
Vzpon na sedlo
Zadnji metri

Na vrhu Triangla si z Miši seževa v roko in čestitava za prehojeno pot.
Čestitam
Utrinek

Malo se posončiva na vrhu, Miši poje svoje brikete, potem pa brž v dolino, saj je imela Miši ob šestih naročenega frizerja.
Pod vrhom
Miši
Okolica Zelenice
Begunjščica

GPS sled:

Višinski profil
Dolina Bele Vode

Dolžina poti:8.9 km
Dolžina vzpona:4.4 km
Višina vzpona:946 m
Dolžina spusta:4.2 km
Višina spusta:838 m
Začetna višina:1001.8 m
Končna višina:1109 m
Minimalna višina:1001 m
Maksimalna višina:1702 m

Matej


  1. za tukajšnje razmere