Panorama iz parka ob London Towerju

Službena pot me je zanesla proti Londonu in ker sem imel 2 uri prostega časa, sem se na hitro sprehodil ob Temzi(Thames).

Z letalom iz Brnika štartam okoli sedme ure in sem 2 uri kasneje v Londonu. Med potjo si let s pogovorom krajšava s sopotnico na sosednjem stolu. Ker sva šla oba v London, se skupaj spraviva tudi na avtobus in se razideva na Londonski podzemni. Če slučajno tole bereš, hvala za družbo:)

Ker nisem imel veliko časa, sem si želel ogledati znamenitosti ob reki Temzi, a se je kasneje izkazalo, da sta 2 uri premalo, še posebej, če se najprej pol ure loviš in iščeš pravo pot do reke. No, z podzemno se odpravim do London Bridge-a, kjer s pomočjo zemljevida najdem reko.
Prihod podzemne na Earl's Court
Pogled čez reko

Reki sledim do dvižnega mostu Tower Bridg, velike znamenitosti, ki jo zagledam že iz London Bridge-a. Med sprehodom ob reki grem tudi mimo ogromne vojaške ladje, ki je razstavljena za ogled, a sam nisem imel časa, da bi se povzpel nanjo.
Mestni utrinek
Vojaška ladja
London riverside

Ustavim se v parku pred Tower Bridge-om. Usedem se na klopco in iz žepa potegnem zemljevide, da se odločim kam naprej. Začuda je minila že ena ura in počasi se mi začne svitati, da veliko od ogleda Londona danes kakopak ne bo. Kljub temu preverim možnosti. Odločam se, ali bi se sprehodil še do v daljavi videnega Longon Gherkin-a, a se zadovoljim z oddaljenim pogledom.
Dvižni most
London Tower
London Gherkin
Prečkanje mostu

Iz mosta naredim še panoramski posnetek po reki navzgor(predvidevam:P). Na levi se v nebo vzpenja The Shard(najvišja stavba v Angliji in EU), na desni pa se vidi jajčasto oblikovan London Gherkin.
Panoramski pogled po Themzi

NA vsakem koraku pa te spremlja Londonski Big Brother.
London Big Brother

Ravno, ko prispem na drugo stran Tower Bridge-a, spustijo iz vrha olimpijske kroge. V Londonu je že vse pripravljeno na olimpijske igre, ki se bodo kmalu začele. Nadaljujem po drugi strani Themze mimo Tower of London. Odpovem se ogledu notranjosti, saj mi čas tega ne dopušča in zato naredim samo nekaj fotografij zunanjosti.
Tower of London
Traitor's gate
London Tower in olimpijski krogi
Utrinek
Tower of London iz druge strani
Živalski vrh:)
Themza

Ko prispem nazaj do London Bridge-a, ura odtiktaka in moram se usesti na podzemno proti London City Airportu. Še pred tem pa si vzamem trenutek časa in si privoščim kavo v Starbucksu. Kot ponavadi!
Kofe:)

No, na hitro sem okusil London in začuda sem imel lepo vreme. Ubistvu mi je bilo zelo vroče in mi je bilo kar malo žal, da sem imel s seboj samo dolge hlače. O dežju pa po prihodu v London ne duha ne sluha:)

Matej