Plezališče kotečnik

Dobra vremenska napoved je botrovala temu, da smo se zarana odpravili proti Žalcu v štajersko plezališče Kotečnik.

Ob 7.30 sem pred Polonino hišo. Kličem, telefon ugasnjen. Pozvonim, nič. Še enkrat! Pa še enkrat! Še zadnjič in ker še vedno nič, se usedem v avto in se že hočem odpraviti domov, ko na vratih zagledam vso zalimano Polono. Alarm ni zvonil:S Hitro zbaševa njeno opremo v avto in gas proti Komendi, kjer pobereva še Nino, nato pa jo skupaj mahnemo proti Kotečniku.

Na poti v Kotečnik se ustavimo v Tušu, kjer počakamo še Jureta. Obvezna jutranja kava in še zadnji nakup hrane v trgovini. Usedemo se v avto in se po luknjasti1 cesti odpravimo do parkirišča. Vsaj svoj nahrbtnik na rame, punci pa se javita, da bosta nosili štrik. Kavalirja, kot z Juretom sva, sva jima seveda težaško delo prepustila:) Mooooooot letemo drvemo v klanc!
Proti plezališču
plezaVci

Malo hoje po gozdu in kaj kmalu zagledamo sektor A imenovan Trapez, kamor smo danes namenjeni. Naredimo usodno napako in se do sektorja odpravimo po desni poti. Enkrat skoraj zaidemo, enkrat zaidemo, vidimo par spektakularnih padcev na listju in tako naprej. Nekako se le prikobacamo pod steno. “Matr, sj neki nas pa je danes tukaj pod steno!”
Plezališče kotečnik
Utrinek
Prihod pod steno

Totalno prešvicani se najprej znebimo puloverjev in jaz skočim v kratke hlače, saj je bilo prevroče za dolge2. Ogrejemo se na Lordiju(4c+), Bučki(4b+) in Pepiju(5c), za katerega nas Jure že takoj opozori, da je že embrialno zajeban3.
Ogrevanje

Naprej se smeri lotimo kar eno za drugo: Drug štuk(6a), Lepota ni naklučje(6a), Liska(6a)4, Delo dom družina(6a+)5, Mojster Vilko(6a+). Slednji je bil na vrhu malo težak. Verjetno zato, ker sem bil že ornk navit.
Varovanje
Duet naših
Navija
V plati
Polona varuje
Beuc
Nina veselo klofa SMS

Za konec pa se lotimo še smeri Little Big Wall(začetno plezanje po smeri Ježek teka teka(6a), potem pa 5c/c+). Pogled iz vrha je fantastičen, občutek, ko si na vrhu, pa prav tako.
Proti Little Big Wall-u
Vragolije na štriku
Utrinek

Sonce se je skrilo za sosednji hrib, postalo je hladno in mi smo se odpravili v dolino. Jure nas je, po napornem dnevu, povabil k sebi na kosilo/večerjo. Pričakala nas je domača gobova juha za predjed in palačinke za glavno jed. MLJASK!
Zbiranje štrike
Priprave na odhod
Listje v laseh
Srečna družina
Nina:)

GPS sled:

Višinski profil
Dolina Bele Vode

Po končani večerji smo si v bližnjem baru privoščili še eno hladno pivo/čaj, zvečer pa smo se odpravili v Galicijo poslušati predavanje odličnega alpinista Luka Lindiča, ki nam je opisal svojo plezalno pot. Nori podvigi, vse čestitke. Želim mu še veliko takih uspehov.

Dan se je končal s polnimi trebuhi in utrujenimi rokami. Ampak do jutri bo dobro, takrat pa zopet napademo:)

Matej


  1. cesto ravno popravljajo
  2. in to proti koncu Novembra!
  3. čist hud izraz by the way:)
  4. čudovita smer
  5. zelo lepa plata na začetku, ki se jo moraš pametno lotiti