Naprej proti zavesi

Če že v torek nisem dobil nikogar za plezat, se me je tokrat usmilil Martin in odpravila sva se pod Prisank plezat Desni slap. Razmere odlične, če odmislimo tuširanje s pršnimi plazovi vsake pol minute.

Po šoli se odpraviva najprej do Martina po opremo, potem pa gasa proti Kranjski Gori. Pri Koči pod Gozdom pustiva avto in se odpraviva proti slapovom.

Pot vodi mimo Lambade, ki takole neizučenemu očesu zgleda narejena.
Lambada

Kmalu se tudi midva približava najinemu slapu. Nekaj časa še cincava, ali bi šla raje v Centralca ali Desnega, pa se odločiva za Desni slap, ker zgleda bolj položen. Ni za pretiravat:)
Centralc in Desni
Martin pod slapovi
Začetek Desnega
Študiramo

Martin je potegnil takratko slamco in tako je prvi cug pripadel njemu.
Prvi koraki v led
Pod štantom
Moj cug

Naslednji, krajši1, je bil moj. Odličen in bolj mehak led kot teden nazaj v Tamarju, tako da se je samo sem in tja naredil kakšen talar. Martin je odplezal zaveso in pod svečo naredil štant. Iz zavese je kar dobro teklo, pa sem in tja je priletel tudi kak manjši pršni plaz.
Martin pleza do mene
Naprej proti zavesi
Šravfamo
Odlične razmere
Butn!
Pod svečo

Ker je sveča zgledala slabo narejena oziroma v sredini zelo tenka, si nisva upala po njej navzgor, zato sva izvedla trik v desno in šla po desni polici na okoli. Pri vstopu na polico je potrebno malo pazljivosti, saj dezera lahko hitro zdrsne in padeš. Je pa kar nekaj primernih skal, za katere se lahko primeš in pomagaš. Po grapi navzgor in iz vrha grape manjši spust nazaj pod slap.
Pogled proti Mojstrovki
V grapi
Pod zadnjim skokom

Že ko sva na štantu izmenjavala opremo, sta čez slap priletela dva dobra pršna plazova in mislil sem si: “No, pa se boš le enkrat stuširal!”. Nisem prav daleč prišel, ko se je ponovno vsul plaz. Na srečo sem bil ravno pod gobo, kamor sem se lahko skril in izognil plazu. Je pa hudič trajal in trajal, tako da me je kmalu začelo navijati v noge. Pa sem bil trmast in rinil naprej. Pa sem prišel do polovice, pa zopet plaz, pa tri metre naprej še eden,… Pa me sploh ni kaj zelo motilo. Niti nisem pomislil, da bi se obrnil in šel dol. Je bilo preveč zabavno. Sneg, ki ti leti za vrat, pa sploh ne porajtaš. Sem se pa nasmejal Martinu, ki je plezal za menoj, saj je ves čas bentil. Je pa bila frekvenca plazov pri njemu še večja.
Proti prvi gobi
In že se tuširamo
Tuš, ki traja:)
Pa malo večji pršni plaz
Na vrhu tuša
Martinu se je do vrha že malo zanohtalo
Plazovi iz sten Prisanka

Ker so bili štanti za abzajl narejeni, je bila stvar logična: abzajlava!
Plaz čez slap
Utrinek
Abzajl čez svečo
Zadne 2 cuga
Utrinek

Tako, pa je šel zopet cel dan, ampak imela sva se pa fino. Še na hitrosti malo narediva pa bova zmožna splezati po 2 slapu na dan:)

Matej


  1. do zavese