Udar ga!

Za Prešernov praznik sva se z Domnom mudila v soteski Pekel, kjer sva splezala drugi, tretji in četrti slap. Lep dopoldanski izlet.


Z Domnom sva se zaradi mojega slabega počutja(boleče grlo) odločila za slap pod Gontami v okolici Medvod, ki mi ga je svetovala Kristina nekaj dni nazaj. Po začetnem iskanju izhodišča ga s pomočjo domačinov le najdeva. Moram priznati, da sem upal, da bo stvar malo daljša, tako pa je ponudila le kakih 60m plezarije. Naklon je nekje med 60 in 70 stopinjami, v zgornjem delu pa se v levem kraku lahko najde tudi kakšen pokončen del.
Na parkirišču
Slap pod Gontami
Domen v slapu
Izhod:)

Ker sva slap hitro preplezala in nisva bila pripravljena iti domov, sva se odločila, da se zapeljeva v Borovnico preveriti stanje v sotesko Pekel. Že pred dvema letoma sem želel tam plezati, a takrat razmere niso pustile. Tokrat je bilo drugače.
Vstop v pekel
Potok
Zamrznjeni slapovi

Najprej sva splezala drugi slap, ki je dolg 15m. Zanimivo je plezati po slapu, kjer skozi led vidiš teči vodo. Slap je dokaj lahek in si zasluži oceno 3.
Drugi slap
Domen izza roba
Močni

Sledi kaskadni slap z enako oceno. Dodobra je že obdelan in stopnice vodijo do vrha le-tega.
Pozer
Lepotec:P
Šlem
Domen šravfa
Na vrhu
Na robu

Na vrhu pospraviva vrv in se po poti odpraviva naprej proti četrtemu slapu. Tam sva zaradi gužbe primorana čakati kakih 15 minut. Slapu se lotim po levi strani, ki zgleda še najbolj pokonci in proti vrhu ponudi nekaj zanimive plezarije, saj je potrebno preplezati previsno gobo.
Četrti slap
Vstop v svečo
Plezanje čez previsno gobo
Udar ga!
Delo vode
Izhod
Četrti slap

Sledi še sestop po poti nazaj do avta in vožnja domov. Doma pa čaj in sirup, da pozdravimo prehlad in grlo.

Matej