Domen v štartu

Na sončno in toplo nedeljo sva se z Domnom zapodila prot Jezerskemu v slapove v Soteski. Čeprav je bilo prejšnji dan v Logarski dolini in v nedeljo v dolini prav toplo, je bil tukaj po tleh še vedno pršič in led še vedno trd ko kamen.


Parkirava pred vilo in debatirava, kje prečkati parcelo, da se čim bolj ogneva psa. Odločiva se za prečkanje po desni strani parcele in tam opaziva sledi prehodnikov. Tudi pes ostane na nasprotni strani, kar je fajn. Sprehod skozi gozd naju navdušuje, saj je na tleh pršič, kar da vedeti, da odjuge tukaj gor še ni bilo. Prečkava izpostavljene mostove oz izpostavljeno prečkanje in se po dolini povzpneva kolikor visoko se nama da: “Bova pol plezala slapove enga za drugmu na poti navzdol.”
Pred vilo
Prečkanje mostu
Hard slackline

Prideva do slapu, ki smo ga plezali še 2 leti nazaj, ko sem bil še tečajnik. Tole bo za dopoldansko akcijo čist fajn. Domnu odstopim vodstvo, da se dec malo navadi plezanja v ledu. Na žalost s seboj vzamem premalo svedrov in Domen mora nekajkrat splezati nazaj in pobrati kak sveder. Se je pa vsaj naplezal:)
Prvi slap, ki sva ga plezala
Domen v štartu
Abzajl

Sledi abzajl, nato pa se ga še jaz lotim po desnem delu, ki ponudi malo več vertikalnega dela.
Udar ga!
Vertikala
Utrinek

Med povratkom se lotiva še enega slapu, ki ponudi nekaj pokončnih delov, a je proti vrhu že zelo tanek in odliman. Vsakič, ko vdarim v led, se zatrese celotni zgornji del, zato izkoristim poličke, da se to štanta prikoplem brez udarjanja.
Drugi slap
Ledu je v spodnjem delu ogromno
Pod slapom
A kele gor? Ah, to bo šala

Sledita še 2 abzajla, saj nama zmanjka kak meter vrvi do dna in tuš med abzajlom, saj se je štrik prepojil z vodo in blatom.

Matej