Utrinek

Prejšnjo soboto smo se s tečajniki odpravili v Maltatal, kjer so/smo se spoznali z ledno tehniko in plezanjem v ledu. Širok slap, lepo vreme in odlična družba so poskrbeli, da smo se imeli mega fajn:)

Ko smo po eno in pol urni vožnji prispeli pod vznožje slapu, smo veselo poskakali iz avtomobilov in začeli z našo stilsko preobrazbo. Nekateri so bili hitrejši, drugi počasnejši, prej ali slej pa smo bili pripravljeni vsi. V očeh nam je gorela želja po učenju:P Tudi razmere so bile fantastične, saj je bila temperatura pod lediščem1, nad nami pa modro nebo.
Stilska preobrazba
Priprave na učne ure

Najprej je Brico pod slapom pokazal kako se vrta, naredi Abalakovga, kako se abzajlamo, kako zabijamo cepine, kako delamo štante in še nekaj drugih trikov,
Brico razlaga
Vrtanje
Izdelava štanta

potem pa so iste stvari ponovili še tečajniki. Čeprav je bilo med Bricovim predavanjem vse jasno, se je potem, ko so morali zadeve narediti sami, hitro pokazalo, da je še vedno kup nejasnosti, ki pa smo jih s skupnimi močmi rešili.
Tečajniki poizkusijo sami
Helikopterček
Helikopterček
Utrinek

Ko so bili začetni koraki mimo, pa smo se odpravili pod začetek slapu slabih 60m višje. Tam smo se razdelili v naveze in jo ucvrli proti prvemu štantu. Pa potem proti drugemu, tretjemu in do končnega, četrtega.
Utrinek
Ostale naveze so zadaj
Proti vrhu četrtek stanta
Utrinek
Brico
Veselje v slapu

Na vrhu smo počakali naveze,
Na štantu
Utrinek
Grega

potem pa je sledil zabaven abzajl nazaj navzdol.
Mato abzajla
Mare je na koncu
Utrinek
Utrinek

Med abzajlom so mimo nas po desnem kraku slapu priplezale tudi Koroške maškare:) Punce so prov legende:)
Maškarce

Pod slapom je sledila obvezna dehidracija s pivom in potem povratek proti Kranju. Na, pa smo se zopet nekaj novega naučili:)

Razmere: V začetnem delu je bil led malo tanjši, a še vedno dovolj debel. Drugi cug je bil bolj votel in tanek, vendar je tam slap zelo položen, tretji in četrti pa sta zopet imela dovolj ledu za varno plezanje.

Matej


  1. takole čez prst