Soba z razgledom

Končno so vremenoslovci napovedali nekaj lepega vremena in hitro sva bila z Anjo dogovorjena, da za vikend skočiva na morje pretegovati roke in noge.

Zaradi petkovih obveznosti štartava malo kasneje kot sva sprva planirala in v Črni Kal prispeva šele nekaj po prvi uri popoldan. Hitro se podava v Peskovnik in iz nahrbtnika potegneva Monster-ja. Spomladansko, da ne rečem že skoraj poletno, sonce človeka, vajenega morastega vremena, hitro utrudi:) Ali pa je bila kriva vročina. Mimogrede srečava še Primoža in Nino, ki se ravno selita v gozd, saj pravita, da na soncu preveč pečejo noge:) Še dobro da sva prišla tako pozno.
Energija
Priprave na plezanje
Nina in Primož

Hitro sledi nekaj ogrevanja v Regratu…
Regrat z jajci
ODvezovanje po končanem plezanju

Nato sledijo ostale smeri okoli Sidarte in za konec si privoščiva še lepotico: Ramayano. Kakorkoli obrnem, smer mi je izredno lepa in plezljiva za svojo oceno.
Vstop v Ramayano
Pod drugim detailom
Luna je že na nebu
Proti vrhu
Zmatrana Anja

Ker mi je ostalo še nekaj energije, med zahajanjem sonca skočim še v Prišel, videl, omagal…
Sončni zahod

Kot rad reče Mare, je bila po koncu plezanja žeja huj k domotožje, zato sva po končanem plezanju obiskala znano pivovarno Mahnič v Kozini. Dobro pivo, a občasno ne najbolj prijazen natakar…
Žeja huj k domotožje

Ker sva imela namen plezati tudi v soboto, se nama vožnja domov ni zdela smiselna, zato sva se utaborila na prijetnem razglednem mestu. Med občudovanjem lepega razgleda pa sem si skuhal še manjšo večerjo:) Dec ne more it lačen spat:)
Soba z razgledom
Kuhanje večerje

Ob pijači je tekla debata, a čeprav si nisva želela premika v šotor, naju je mraz prej ali slej prisilil v premik. Tudi preostanek noči je Anja prespala v topli spalki napolnjeni z kilo in pol kvalitetnega puha, medtem ko je mene izdala napihljiva blazina in so me hladna kraška tla celo noč hladila … Zjutraj pa zajtrk prvakov in obilico toplega čaja! In ja, tudi toast sem pekel:)
Zajtrk prvakov

Iz Gorenjske se nam pridružijo še Igor, Luka, Karmen, Ana in Brilej. Na žalost je bilo vreme v soboto slabše, predvsem pa je hladen severo-vzhodnik poskrbel, da nas je ves čas malo zeblo. A se nismo dali! Smo pa ugotovili, da zimsko plezanje na stenci ni bilo zamanj… Vsi po vrsti smo bili presenečeni nad dobro formo, ki smo jo obdržali preko zime.
Ana
Luka v 6b
Karmen med vzponom
Matej z 2013 barvo štrika za moške

Na žalost je bilo v nedeljo napovedano še veliko slabše vreme, tako da smo zvečer zaključili naš izlet in se napotili domov… Upajmo na boljše vreme naslednji vikend.

Matej