Limski kanal v širikozaslonski tehniki:)

Že dolgo smo na internetu gledali slike istrskih plezališč, pa tudi Polona in David sta jih ves čas omenjal, potem pa smo se par dni nazaj odločili, da jo mahnemo čez mejo. Anja, Mare in Polona so šli samo za dva dni, midva z Davidom pa za štiri.

Ura je bila okoli poldneva, ko smo se usedli v avto in jo mahnili proti Istri. Prvi dan smo šli samo prespati, saj sta Polona in David prispela šele naslednji dan. Po razpakiranju in kosilu smo se odpravili na plažo, ker se Mare ni mogel zadržati in je splezal eno “prečko”:)
Sonce nas je zvabil na plažo
Mare je moral takoj eno orečko zlezt:)

Malo naprej smo našli leseni gol, ki ga poleti verjetno uporabljajo za nogomet, ampak za nas je bil nadomestek za gurtno, saj smo pravo pozabili doma. Pa so imeli otroci veselje:)
IMG_025
Naslednji skok se ni končal tako lepo
IMG_043
IMG_044

Seveda se je po “napornem” dnevu prilegel tudi en hladen pirček, ki ga je Anja medtem skočila iskat v vikend.
Po napornem dnevu se prileže en pirček

Po vrnitvi je bil čas za večerjo Tequilo. No, Tequila ni bila samo ena:)
Ogrevanje pred večerom
Smo bli pravi Mexikanci

Tequila je naredila svoje in postali smo ustvarjalni. Poleg risanja s čelko smo naredili še kup “Facebook” slik.
IMG_074
Facebook fotke:P
Facebook fotke:P

Po “napornem” slikanju sta si seveda zaželela še juhico in Mato je prec pristavil lonec. Do takrat, ko je bila juha skuhana, sta seveda oba že trdno spala.
Pred spanjem sta ti Mare in Anja zaželela še malo juhe. Ko sem jo skuhal...
... sta onedva že gladko spala

Zjutraj smo se vsi mačkasti natlačili v avto in jo mahnili v Limski kanal, kjer smo se dobili s Polono in Davidom. Ne bom posebej omenjal, da je bilo ta dan plezanje nekaj najhujšega. 5b še nikoli ni bila tako težka in tudi nikoli me še ni bilo tako stran. Mačkast plezat je kriza, zapomnite si. Zna pa priti prav, če imaš plezališče, kjer so same trojke in štirice:) Je pa lokacija plezališča fantastiča, pogled nor, veliko sence, tako da tudi poleti ni vroče. Ocena 5:)
Naslednji dan v Limcu. Se vidi da smo ga pili, mater tudi štrika ne zna zavezati.
5a, napor pa kot da bi plezal vsaj 6
Vidmar se matra s tole poko
Banda pred odhodom

Po vrnitvi nazaj v vikend smo samo popadali. Ne spomnim se, ali smo sploh večerjali. Sem pa na maso zakuril peč, tako da smo imeli zopet savno… in zjutraj suha usta:) Naslednje jutro, smo za razliko od prejšnjega dne, ustali malo prej in jo mahnili proti Vranjski Dragi pod Učko.
Pogled iz parkirišča v Vranjski Dragi
Vranjska Draga

Polona in David sta se med tem že ogrela in veselo plezala(sta prejšnji dan vztrajala, da bosta onadva spala na prostem in ne pri Anji. Prav, kakor želita!). Tokrat nismo bili zmačkani in smo se takoj zaleteli v steno. Tokrat tudi 6a ni delal nobenih problemov. Medtem smo naredili še par fotografij plezanja iz ptičje perspektive.
Vidmar in Polona sta že ogreta
Jaz pa kaj veliko ne čakam
IMG_168
IMG_173

Mi smo se odpravili plezati na sosednjo iglo, David in Polona pa sta se na sosednji sektor odpravila napeti gurtno. Igla je zgleda precej lahka za plezat, ampak med plezanjem opaziš, da se vse skale, katere primeš, majejo. Na koncu so nas vse zdržale. Medtem je David “čez cesto” že veselo napenjal gurtno.
Vidmar na igli
Moj projekt
Mare pri vzpenjanju
Dežurni fotograf:)
Dežurni norčk:)
Imeli smo željo hoditi po gurtni, pa jo je Vidmar uresničil
IMG_209

Iz gurtne na koncu ni bilo nič, saj smo imeli premalo statičnih vrvi in se gurtne ni dalo napeti. Projekt za naslednje leto. Po končanem plezanju so se Anja, Mare in Polona odpravili proti domu, midva z Davidom pa sva jo mahnila v Rovinj, kjer sva na koncu rta postavila šotor, povečerjala in šla spat. Naslednji dan naju je pričakalo oblačno vreme, ki pa se je izboljšalo čez dan. Je bil pa tretji dan najbolj aktiven, kar se tiče plezanja, saj sva plezala non-stop od devetih zjutraj do petih zvečer. Na koncu plezanja se mi je to dodobra poznalo na prstih. David se je pred odhodom še zadnjič letos namočil v morje. Baje ni bil tako zelo topel:)
Rovinj
Prsti po tri dnevnem plezanju
Vidmar se je odločil, da se še zadnjič letos vrže v morje
Plezališče v Rovinju

Po končanem plezanju pa sva hotela še v italijansko Napoleonico, vendar sva na poti zgrešila izvoz in sva šla kar na avtocesto. Ker se nama ni dalo obračati sva sklenila, da greva kar na Črni kal in četrti dan plezava še tam. Med postavljanjem šotora naju pokliče Polona in sporoči, da pride čez eno uro na Kal. Ne dolgo za Polono pa nas razveseli še Mare, ki naslednji dan v Trst pelje Anjo in se nazaj grede oglasi na Kalcu.
Noč mine in naslednji dan prav tako zgodaj krenemo proti koncu plezališča, kjer upamo, da nas bo sonce grelo. Smo pa že po prvih gibih ugotovili, da so nas trije dnevi plezanja dodobra zdelali in da bo četrti eno veliko vlečenje navzgor in veliko počivanja. Na koncu dneva smo vpeli 2 smeri, ostalih 10 pa smo plezali samo na top-rope, saj nihče ni imel moči za vpenjanje.
IMG_254
Po štirih dneh smo pač bili zmatrani

Po končanem dnevu smo si zakuhali še en pasulj in ob sončnem zahodu spili pivo.
Valda, pasulj
IMG_268

Na našem popotovanju smo ugotovili, da so trije dnevi maksimalno, kar si lahko privoščimo brez počitka. Plezališča v Istri pa so fantastična. Posebno sta me očarala Limski kanal in Vranjska Draga. Sploh v slednjem so igle fantastične, za naslednje leto pa nam je ostalo že omenjeno napenjanje gurtne med 2 igli in hoja po njej. Bo potrebno tole jesen in naslednjo pomlad še dobro vaditi.

Matej