Mato na topiču:)

Danes sva se z Vidmarjem spravila v Preddvor v plezalni vrtec odpreti letošnjo sezono plezanja v plezališčih. Razmere so ugodne:)

Iz Šenčurja sva se spravila dokaj pozno, okoli 14.00. V Preddvoru sva naleta na cestno zaporo, ampak nama je kraj, hvala bogu, domač in hitro sva naredila ovinek in bila na parkirišču. Tokrat je bil, za razliko od ponavadi, popolnoma prazen. Prizor, ki ga ne vidiš pogosto. Nagrabila sva kramo in jo rinila proti steni.
Popolnoma prazno parkirišče. Malokrat viden prizor.
Cesta je bila suha, upajmo da skala tud

Pod steno sva opazila, da sva zares sama in da imava na razpolago celotno plezališče. Odlično!
Osamljen vrtec
Pod stenami

Pogled od bliže je razodel, da je stena na nekaterih delih še vedno precej vlažna od četrtkovega dežja. Pehta je bila popolnoma “neplezljiva”, saj je po njej teklo od vrha do dna. Ja nič, sva morala za ogrevanje na Sedmo božjo(6a). Malo sva že pozabila, kam se stopi in kaj se prime, ampak sva jo vseeno hitro preletela.
Pa smo čez
Spust

Po preplezani Sedmi božji sva se odpravila na desni del sektorja. Tam sva začela z Zeleno(5a+).
Jaz v Zeleni
Pozdrav iz drevesa
Vidmarjeva ponovitev

Nato pa je Vidmar vpel še Binetovo(6a+). Smer mi je lansko leto delala kup težav, letos pa je šlo brez problema. Sicer na top-roap, ampak bi se jo dalo tudi vpeti. Pustimo to za drugič:)
Binetova
Tamle za vogalom je šalca

Ker nama je ostalo še dovolj moči, sva se spravila še na Taščico(5b+/c), Direktno(6a+) in Ta belo(6a+). Hotela sva še enkrat plezati Direktno, vendar sva ugotovila, da sva že preveč izmučena. Dovolj je bilo za danes.
Vidmar v Direktni
[SinglePic not found]

Glede na visoke temperature bomo očitno letos začeli s plezarijo prej kot lansko leto. Seveda, če nas ne preseneti kak aprilski sneg. V gorah naj bo sneg, v dolini pa toplo, pa je volk sit in koza cela.

Matej