Nekateri so že pridno trenirali

Včeraj sem na Anžetovem blogu prebral objavo o novi stenci v Svetem Duhu in z Maretom sva se popoldan odpravila pogledat kaj ponuja. Lahko rečem samo eno:  fantastično!

Z iskanjem stence sva imela malo težav, ampak ko sva enkrat zagledala barakco pred hišo, sva takoj vedela, da sva na pravem mestu. Medtem ko je Mare skadil en čik, naju je prišel pozdravit lastnik, s katerim smo rekli par besed o nastajanju stence.

Lastnik naju je povabil notri in nama razkazal prostore. Zgoraj so garderobe s tušem, po stopnicah navzdol pa prideš v dvorano, kjer je stena/ca. Kar nisem mogel verjeti svojim očem. Stenca je OGROMNA. V dolžino meri 16m!!, v višino in dolžino pa kakih 6m(tako od oka). Če me spomin ne vara, je lastnik rekel, da ima stena površino 500m^2. Na voljo imaš bolder steno in pa navadno steno, kjer najdeš smeri vse od 4a do 7b+. V sosednji sobi pa ima še eno “manjšo” steno, kjer bo imel plezalno šolo za otroke. Z Maretom sva se hitro oblekla in šla plezat. NOOOOROOOO!
Bolder stena

Navpična stena Mare sestavlja smerco

Še en kratek posnetek najinega plezanja. Na žalost je nastal na koncu plezanja in sva bila oba že pošteno navita, zato temu primerno plezanje.

Plezanje na umetni stenci

Glede na odlično opremljenost in prijaznost lastnika bom stenco obiskoval precej pogosto(vsaj dokler ne bodo zunaj primerne razmere).

Za več podatkov o steni pa skočite na domačo stran Društva GŠD Bricalp, kjer najdete tudi cenik in slike izgradnje centra.

Slabe slike in temen video je posledica tega, da sem na test ravno dobil fotoaparat Samsung FX500 in ga nisem uspel pravilno nastaviti.

Matej