Previsi

Zaradi slabega vremena v ponedeljek je odpadlo plezanje na prostem, zato smo izkoristili priložnost in jo mahnili čez mejo v Celovec pogledati, kako zgleda njihova umetna plezalna stena.

Iz Kranja smo se odpravili okoli druge ure in bili po dobri uri v Celovcu. Tam nas je zvesti GPS vodil po ulicah in uličicah do šole/dvorane(Obirstraße 6), kjer smo parkirali na dovolj velikem parkirišču. Po iskanju vhoda le najdemo tablo, kjer piše, da je vhod v dvorano zadaj. Za “šalterjam” nas pozdravi prijazen Avstrijec in povpraša, če smo tam prvič. “Ja!” Za izpolnit dobimo obrazec, kjer napišemo svoje podatke in podpišemo izjavo, da znamo plezati in se varovati, ter nam v roke porine še pravila obnašanja. Študentje odkartamo 7€, zaposleni 9€.
Športna gimnazija
Šalter
Podpisovanje izjave

Stopimo v dvorano. O_O. Zgleda noro dobro. Ogromna previsna stena, na balkonu pa še navpične in položna stena. Ocene pod previsno steno nam dajo misliti, saj lažje od 6a ni, pa še ta je zelo malo v previsu, večina ocen se suče okoli 7 in 8. Kako polovico smeri je opremil Slovenec Aljoča Grom.
Previsi
Na balkonu
Mare pod steno
Aljoša je opremil večino težjih smeri

Oblečemo se in naredimo prve korake v lažjih peticah.
Plazar se ogreva
Enako Mare na drugi strani

Z Maretom se greva malo navijat v previse, Plazar in kolega pa splezata še nekaj navpičnih, vendar kmalu zmanjka primernih smeri in spravimo se na balkon, kjer so smeri bolj primerne našemu znanju in moči. Na balkonu se najde vse od 3 pa do 6c.
Leva stran
Desna stran
Na balkonu v
Počitek
Ena izmed smeri ima samo lesene oprimke

Medtem občudujemo mlade deklice, ki izvajajo po 8 ponovitev 7a+ smeri. Noro! Kako bodo te punce še plezale.
Punce šopajo 7a+

Panoramski pogled na veliko steno:
Panorama velike stene

Glede na slabo vreme zunaj smo se v Celovcu čudovito naplezali in sigurno nam še kakšen obisk ne uide, saj je stena precej blizu in ponuja raznoliko plezarijo.

Matej