Fajn zgledajo plate, pred nami 6b+ in trije 6cji

S prva planirani dvodnevni izlet v hribe smo v zadnjem momentu spremenili in se na prvo sončno soboto odpravili proti Vršiču preveriti plezališče. Prijetno nas je presenetil.

Nismo bili med najbolj zgodnimi, ko smo se odpravili od doma. Kljub pozni uri nismo mogli brez kave, tako da smo na Vršič prilomastili šele malo po 11 uri. Upali smo, da bo na višini kaj manj vroče, a je imelo sonce na višini prav tako svojo moč. Na srečo je pihal rahel veter in prijetno hladil.
Plezališče skrajno levo
Priprave
Vršič

Najprej smo se odpravili v zgornji novejši sektor, a smo po prihodu opazili, da so skoraj vse smeri mokre. Nekaj suhih je bilo samo na skrajnem levem koncu.
Desni zgornji sektor

Hiter pogled v vodniček je razkril, da se pod nami nahaja še en sektor z nam bolj na kožo pisanimi smermi. Hitro je sledil premik eno nadstropje nižje. Za začetek smo se zapodili v skrajno desni del, kjer se je ponujalo pet 6a-jev. Večinoma se pleza po rahlo “na notr” platah. Varovanja so občasno malo bolj narazen, tako da tistim s slabo psiho plezališče najbrž ne bo najbolj prijetno.
Spodnji sektor
Fajn zgledajo plate, pred nami 6b+ in trije 6cji
Premik v višji del
Das platen
Ana
Malo višji začetek
Prisank
Mato zihra
Kovi v plati
Priprava na spust

Po dveh splezanih smereh nas je sonce prepodilo v nižji del stene, saj je bilo tukaj prevroče. Med tem časom sta se nam pridružila tudi Bojan in Romana. Plezanje nam je šlo ta dan odlično. Meni je ponovno uspelo splezati 6c v prvem poizkusu. Občutek je fantastičen:)
Bojan na drugem koncu
Panoramski pogled iz plezališča
Veter v laseh
Baje da je bil mraz
Abzajl
Malca in klepet
Ana v 6cju

Proti večeru sem se odpravil domov, saj smo se naslednji dan z drugi ekipo vračali v NŠG, ostali pa so prenočili v Trenti in se naslednji dan porazgubili po različnih stenah in vrhovih.

Med vračanjem nazaj pa je bil Prisank prav lepo obarvan od večernega sonca. Škoda da mi je kravica ravno pobegnila, sicer bi imel odlično kompozicijo.
Prisank iz ceste na Vršič
Alpska kulisa

Matej