Panoramski pogled na jezero Kreda

Napoved slabega vremena je bila razlog, da smo Lidija, Jernej in jaz iz kleti potegnili kolesa in se odpravili na kolo pretegniti zakrnele mišice. Prvotni plan je bil Bled-Lancovo-Radovljica, vendar nam je bila ideja o Radovni veliko bolj všeč. Lepša pot in manj avtomobilov.

Po prihodu na Bled smo se ustavili na Petrolu, kjer smo napumpali gume, nato pa smo avtomobile parkirali na bližnjem parkirišču in se preoblekli v kolesarje. Nadaljevali smo mimo bara Rock1 in naprej mimo šol in športnega parka. Na križišču smo zavili proti Gorjam in jo mimo Lip Bleda ucvrli v breg. Sledil je, za začetek sezone, dolg klanec. Po prihodu pred Merkator smo že vsi pošteno dihali in lovili vsako molekulo zraka. Par sekund počitka ter malo vode v grlo in smo šli dalje.
Pripravljeni
Lidija jo je medtem ucvrla naprej
Gašenje žeje

Kmalu je sledil odcep za Radovno. Zavili smo desno in se spustili po klancu. Pot nas je nato še nekaj časa peljala po asfaltni poti, vendar se je pred nami že odpiral lep pogled na dolino Radovne. Snega že nekaj časa ni, saj je trava že lepo zelena. Je pa okolica še precej razmočena in še ni primerna za nedeljske piknike. Malo pred odcepom za jezero sem ob cesti opazil 2 lepi boulder skali. Bo potrebno en dan prinesti blazine in poizkusiti.
Pot v Radovno
Trava v Radovni je že lepo zelena, ni sledu o snegu
Zapaženi boulderji

Na poti do jezera smo morali prečkati reko. Z Jernejem nisva imela kakih velikih problemov, Lidiji pa se je zataknilo. Ko je zbrala pogum, se je tudi ona pognala čez, le pozabila je dvigniti noge in je zato končala z mokrimi hlačami. No, bo vsaj vedela za drugič. Ustavili smo se pri vikendu tik ob jezeru, se tam primerno namestili in nastavili sončnim žarkom, da so nas greli. Med martinčkanjem pa smo še dodobra izpraznili nahrbtnike, da ni bilo potrebno krame voziti nazaj na Bled.
Prečenje potoka
Lidija, noge moraš dvigniti ko se pelješ čez vodo
Počitek ob vikendu
Nedeljski sprehod
Tudi od strani

Ko smo se “spočili”, smo zopet pograbili kolesa in se odpravili nazaj proti Bledu. Ker smo imeli še dovolj časa, smo se spustili že do jezera, kjer smo na pomolu spili še eno pivo za žejo, preden smo se vrnili nazaj do avtomobilov.
Reka Radovna je bila polna vode
Blejsko jezero
in si privoščili pivo

Čeprav je bila pot kratka, je bila za spomladansko ogrevanje mišic “gonilk” popolnoma dovolj dolga. Lepo vreme in dolina pa sta bili kot ščepec vegete v opoldanski juhi.

Matej


  1. vsaj včasih je bil