Malo pod vrhom

Razmere SO, le najti je treba pravi hrib. Je pa potrebno cilj izbrati s kančkom previdnosti, saj so trenutno razmere v gorah zaradi vetra in svežega snega daleč od varnih.

Po dolgem času me pokliče Matevž in pravi, če bi danes letela v eno grapo. Pa mi preveč ne diši. Pomanjkanje snega in nevarne razmere. Namesto tega se rajši zmeniva za turno smuko. Od Kristine zvem za dobre razmere v okolici Soriške planine in plan pade. Pridruži se nama še Luka in dopoldan letimo proti Sorci. Dolgo ni nikjer ne duha, ne sluha o kakem snegu in malo nas je že strah, če bo na vrhu sploh kaj snega. Kar naenkrat se ob cesti pojavi sneg. Očitno nekaj BO!:)

Na parkirišču ni gneče, verjetno je tudi na smučišču ne bo, še manj pa po gozdovih. Najprej si za cilj izberemo vrh Dravrh, ki se nahaja na levi strani smučišča. Sprva udobna in lahka hoja po urejenem smučišču do sedla.
Pred avtom
Smučišče Soriška planina
Smučišče Soriška planina
Zmatran Gulič:)
Po smučišču navzgor
Po smučišču navzgor

Na sedlu začne pihati. Tudi flanka proti Dravrhu zgleda spolirana. Tako kot je zgledala, takšna je tudi bila! Občasno je na poledeneli podlagi odneslo smučko, sicer pa večjih problemov pri vzponu ni bilo:)
Flanka proti Lajnežu
Dramatični oblaki nad Cekrnim
Cik cak proti vrhu
Pogled proti Slatniku
Sonce se je le prikazalo izza roba
Slatnik in Črna prst v ozadju
Malo pod vrhom

Na vrhu pa nas preseneti ledeno hladen veter, tako da smo samo hitro pospravili kože, nataknili rokavice in se pripravili na spust.
Na vrhu
Triglav
Priprava na smuko

Blegoš
Blegoš

Ratitovec
Ratitovec

Pot navzdol pa užitek. Zgoraj sicer ne najbolje, ker je bilo trdo in spihano, a že kakšnih 30m pod vrhom se začne lepši svet s trdo podlago, na kateri počiva 5-10cm pršiča/mehka kloža. Za smučanje več kot odlično. Nižje je bilo z vetrom odloženega pršiča še nekaj več.
Med spustom
In zavoj...
Utrinek

“Matr je blo dobr, gremo še na Slatnik preverit!” Ker pa se je že od daleč videlo, da na vrhu piha, smo za vzpon izbrali markirano pot po “grabnu”, namesto tisto po grebenu. Nismo bili prvi, saj so bile špure že narejene, tako da nismo imeli veliko dela.
Gremo še tjale gor!
Po markirani poti proti vrhu
Prečenje
Na vrhu pa manjka snega!

Na vrhu pa vse trpi pod pomanjkanjem snega. Povsod iz snega gledajo trava in skale.
Iz sence na sonce

Ker je imel Matevž pred kratkim RD, je na vrh prinesel še osvežilno pijačo, ki je tokrat ostala hladna kljub temu, da smo jo imeli na soncu. Pred trdnjavo smo našli tudi lepo zavetrje pred hladnim vetrom, ki pa je vsake toliko časa le našel pot do nas in nas hladil v hrbet.
Boš pivo?
Eii piha!
Dobro smo se hidriral, pa je blo treba večkrat na WC
Utrinek
Počivanje pred trdnavo
Sosednji greben

Med vzponom je bila podlaga precej trda, tako da smo si zaželeli spust nekje drugje. Pa smo šli poizkusiti nekoliko bolj desno, če gledaš od spodaj. Hladen veter na grebenu nam je vlival moči, da smo pohiteli do izhodišča.
Nadaljevanje
Veter na grebenu
Med skalami do izhodišča
Snemanje kož

Spust pa zopet uživancija. Zgoraj tanka plast pršiča, dokler smo bili v senci, spodaj pa rahlo ojužen, a ravno pravšnji za smučanje. *vrisk*
Luka v akciji
Luka v akciji
Matevž v akciji
Matevž v akciji
Matevž v akciji

FEST!

Matej