Tretji slap

Po prebiranju Materovega bloga, kjer je opisoval ledno plezanje v soteski Pekel 3 dni nazaj, smo se odločili, da še mi skočimo pogledati. Kakšna napaka!

Da ne omenim tega, da sem s seboj vzel vso foto opremo in na parkirišču opazil, da nimam kartice v fotoaparatu!!! Še dobro, da ima Polona GSM z malo boljšim fotoaparatom, sicer nebi imel niti ene slike. Takoj po prihodu v sotesko se mi je v strugi zdelo nekam veliko vode, ampak smo rekli, da gremo vseeno preverit kakšno je stanje.
Soteska Pekel
Soteska Pekel

Po prihodu do drugega slapu smo izgubili vsakršno upanje na plezanje danes. Od ledu so bili samo še ostanki na levi in desni strani. Očitno so tiste male padavine, ki so padale v nedeljo in včeraj povečale tok in odplaknile led.
Drugi slap

Skočili smo še do tretjega slapu, tam posedeli 10min, potem pa se odločili, da se vrnemo proti avtu. Tukaj nimamo kaj iskati. Na poti domov smo se ustavili še v plezališču v Vrhniki in poizkusili try-tooling. Na žalost z Davidom nisva prišla ne vem kako daleč, mogoče 5-6 gibov, saj so smeri v tem plezališču precej težke in tudi naklon ni majhen.  Vseeno pa so naju štirju poizkusi dodobra zmatrali.

Matej