Petzl Quark - sožitje

Po dolgem premlevanju, ali res potrebujem cepine, ali se mi jih še vedno splača kupiti letos, ali bom sploh ledno plezal, sem se po nedeljskem plezanju slapu in začetku razprodaj dokončno odločil in šel v nakup cepinov.

Že nekaj časa sem premleval, ali bi kupil ledno orodje ali ne. Gledal sem različno orodje, ga držav v roki, mahal z njim in na koncu so v ožji izbor prišli naslednji trije:

Petzl Aztar
petzl-aztar

Petzl Quark
petzl-quark

Black Diamond Viper
black-diamond-viper

Aztarja sem gledal zato, ker me je bilo strah, da Quark in Viper ne bosta uporabna za plezanje raznih grap. Po klepetu z nekaterimi alpinisti in gledanjem reportaž iz hribov sem ugotovil, da se da tudi z bolj tehničnimi cepini plezati po grapah. Morda ni tako lahko, ampak se da:)

Ponovno sem se navdušil nad ledom v nedeljo, ko smo z Barbi in Tadejem plezali slap nad Žagano pečjo, žebelj v krsto oziroma denarnico je bil pa torkov email, da se v Igluju začenja razprodaja. Končno so cene iz pregrešno dragih1 na samo drage. Tako so pri Igluju na Petzlove Quarke nalepili nalepko -20% in ceno 150€.

Ni kaj, v sredo sem se zjutraj odpravil v Iglu, še enkrat preizkusil Quarka in Viperja in se na koncu odločil za Quarka, saj mi bolj paše skoncentrirana teža v oklu. Občutek imam, da ko malo zamahnem, da mi cepin sam kar sam skoči naprej.

Včeraj sem z njim naredil tudi prve korake v ledu in moram reči, da sem z njim več kot zadovoljen. Upam samo, da bo led še dolgo držal.

Matej


  1. čeprav so, glede na tujino, še vedno cenejši