Sestavljen nosilec

Pa sem bogatejši še za eno dolgo planirano stvar. Tokrat je bil na vrsti strešni nosilec za kolo, ki sem ga nameraval kupiti že od nakupa novega kolesa.

Po skoraj letu dni od nakupa novega kolesa in planiranja nakupa nosilca, sem ga le našel po ugodni ceni v škofjeloški prodajalni Avto Markovič. S ceno 75,60€ je bil najcenejši ponudnik, pa še na poti v službo se je nahajal. Glede na nizko ceno nisem kaj veliko odlašal. Pokličem Mareta: “Mare, ab ti tud en prtlažnik, so za đabe?!”. Odgovor je bil seveda “Ja seveda!”. Na poti v službo opravim nakup in ob prihodu domov veselo sestavim, kljub jutranji uri 00:15.

Vsebino paketa razstavim po sobi in začnem s sestavljanjem, če se lahko tako reče vstavitvi treh vijakov.
Originalni paket
Vsebina paketa

Delovna vnema, kljub pozni uri, na višku!
[SinglePic not found]

In po 10min je nosilec sestavljen:)
Sestavljen nosilec

Zakaj sem se odločil ravno za Prorider-ja? Iz dveh razlogov: na precej testih je dobil odlične ocene in bo primeren tudi za moj naslednji kolo. Spomladi nameravam preklopiti na full suspension kolo in tam so oblike okvirjev malo drugačne in ponavadi ne pašejo na običajne nosilce, kjer lahko vpneš samo kolo z okroglimi cevmi.

V mislih sem imel obisk že dolgo želenega Trupejevega poldneva v nedeljo, pa smo se rajši odločili za obisk enega izmed slovenski plezališč in rajši malo potipat skalo. Za gorsko kolesarjenje je tako ali tako prevroče!

DODANO 22.10.2009:
Po vsem tem času uporabe nimam slabe besede za nosilec. Obnesel se je odlično, z njim sem vozil tako svoj kolo kot kolegov freeride Giant AC-3 in Cannondale Prophet. Montaža samega nosilca na avto vzame 2-3minute, montaža kolesa pod minuto. Preprosto kolo postavimo na nosilec, ga objamemo z roko, zavrtimo vzvod in kolo stoji. S trakom samo še zategnemo sprednje in zadnje kolo in že smo na poti. Še en odličen nakup.

Matej