Kože na tleh

Kmalu po nakupu smuč in okovja je nastala tudi potreba po turnih kožah. Takrat pa se je tudi začela mesec dolga saga o nakupu kož.

Nekako sem se ogrel za kože Black Diamond Glidelite STS skins, ki v povprečju stanejo okoli 130€. Prevohal sem tudi vse trgovine v tujini in manj kot 120€ nisem našel. Od trgovine SkiersOnly.net pa sem dobil zelo mikavno ceno 104€ za 120mm kože. Seveda nisem dolgo razmišljal in sem jih prec naročil. Po naročilu sem dobil odgovor, da bo na kože potrebno počakati slab teden, saj jih trenutno ni na zalogi.

Ni problema, en teden res ni noben čas, tako ali tako sem bil zaseden na faksu in nisem mogel v hribe. Po enem tednu kličem v trgovino in dobim sporočilo, da kož še vedno ni in da bodo naslednji teden. Naslednji teden kože po besedah trgovca prispejo in ker je bil bolan, se dogovoriva, da kože pošlje v ponedeljek po pošti.

V torek ves neučakan pričakujem poštarja, ki ga ni bilo od nikjer. Dobro, čez noč je padlo 30cm snega, ceste so bile obupne, morda danes paketa ni uspelo dostaviti, bo jutri. Naslednji dan paketa še vedno ni bilo, prav tako ne v sredo, četrtek in petek. V petek zopet pokličem prodajalca in ga povprašam po paketu. Pravi, da je paket bil poslan na pravi naslov, ampak da se je po izgubil(tak naj bi bil odgovor od pošte) in da bo naslednji teden pri meni.

Zopet nov teden, ponedeljek, kož ni. V torek tudi ne. Kličem v trgovino, odziva ni. Kličem v sredo, zopet nihče ne dvigne.

V četrtek mi dopizdi, pokličem v Annapurno, kjer mi prijazen glas na drugi strani pove, da imajo kože na zalogi. Cena je sicer malo višja(120€), ampak so pa prec na voljo. Po toliko čakanja mi ni problem dati tudi 15€ več, samo da dobit te hudičeve kože, sicer bo prej konec zime. Dogovoril sem se, da še isti dan nesem smuče in da jih naslednji dan prevzamem(kože so mi morali že obrezati, da pašejo na moje smučke). Kot dogovorjeno, je mami danes smuče, na poti iz služba, prevzela. V trgovini so mi dali še 6€ popusta, kar je bila sploh lepa gesta.

Kakšno veselje je bilo pri hiši ko sem tisto vrečko s kožami držal v roki. Kot da bi 16 let nazaj dobil paket Lego Technics. NORO! Končno sem dobil te frdamane kože:)

Etui
Zvite kože
Sprednji zatič
Sprednji zatič
Zadnji zatič
Zadnji zatič
Jutri(danes) pa takoj na eno turco, da vidimo kako se obnesejo. Poročam jutri:)

Matej