Zunanji in notranji čevelj

Po “dolgotrajnem” iskanju in izbiranju novih turnih čevljem sem le našel prave zame – Lowa X-alp Pro.

Začelo se je včeraj, ko sem pred službo skočil še v Iglu sport pogledat, kaj ponujajo razprodaje. Že celo leto sem gledal čevelj Scarpa Spirit 4 thermo, vendar sem po probi ugotovil, da je pancar narejen za široke noge, ki je sam definitno nimam. Čeprav me je zgoraj dobro stisnil, mi je stopalo dobesedno plesalo v pancarju. Imam to nesrečo, da imam ozka stopala in široka meča, kar naredi izbor čevljev pravo muko.
Scarpa Spirit 4 thermo

Ker so Scarpa odpadli, smo šli po vrsti naprej. Naslednji čevlji na testu so bili Garmont Radius G-FIT, v katerih moje noga zaspala po 15 minutah sedenja. ODPADE!
Garmont Radium G-FIT

Ker mi je zmanjkalo časa, sem nadaljevanje testiranja prestavil na danes. Zjutraj sem se odpravil v Iglu sport in poizkusil še Garmont Endorphin Mg G-Fit. Takoj ko sem ga obul, mi je nogo lepo objel in občutek je bil fantastičen. Vseeno pa pravijo, da moraš imeti čevelj nekaj časa na nogi, da vidiš. S prodajalcem sem se dogovoril, da tam pustim 200€ in čevlje odnesem domov ter jih malo preizkusim. Po petih urah nošenja sem se odločil da jih vzamem, saj so mi od vseh testiranih še najbolje pasali, čeprav mi je noga občasno zaspala. Upal sem, da se bo čevelj po segretju bolje prilagodil nogi in bo stvar rešena.
Garmont Endorphin MG G-FIT

Ko sem se peljal nazaj v Kranj sem skočil še mimo Promontane za vsak slučaj preverit, kaj imajo tam za ponudit(že prej sem dobil nasvet, da Lowa izdeluje čevlje za bolj ozko nogo, ampak malo večja meča). Na voljo so imeli Lowa X-Alp Pro. Najprej sem poizkusil številko 29, ki je bila odločno prevelika(podoben občutek kot pri Scarpi). Sledil je skok v Ljubljano, kjer so imeli 28,5, ki je bil še vedno prevelik. Sreča je hotela, da so imeli v Kranju še en par 28(sicer rezerviran) in sem ga šel pomerit. Na nogo je pasal kot ata na mamo, prodajalci pa tudi niso vedeli kdo je čevelj rezerviral, tako da smo se zmenili za nakup.
Walk mode
Turni čevlji

In tako imam nov udoben čevelj, ki upam, da me ne bo ožulil. Sedaj pa hitro kramo v avto in proti planini v Lazu.

Matej