Plezališče

Z Maretom sva bila sprva namenjena v Vipavo, vendar naju je količina avtomobilov na parkirišču odvrnilo od plezanja v Vipavi. Spomnila sva se, da ta vikend tam poteka Plezalni vikend Vipava. Tako sva na parkirišču obrnila in se usmerila proti znani destinaciji Vipavska Bela.

Po prihodu v Vipavsko belo sva videla, da bova danes večinoma plezala sama, saj je bil na parkirišču zgolj en avto. Nabereva opremo in jo mahneva proti steni. Spodaj se razpakirava pod Zaveso in Rakom, kjer naju navzoči plezalni par obvesti, da je v smeri Šičk Modras1 in da naj se ogrevava na kakšni drugi smeri. NI PROBLEMA! Narediva stilsko preobrazbo, vzameva komplete in vrv, ter jo mahneva pod Zajedo norcev.

Za ogrevanje je padla Po razu(5a). Nadaljevala sva z Zajedo norcev(5a/5a+), Veseljaško(5b) in Navihanko(5b+). Smer Zajeda norcev mi je že od nekdaj fantastična. Plezanje po “plati” je top, smer pa ponudi tudi z odličnim razgledom na vrhu. Veseljaška nama je delala malo problemov, vendar ko sva našla grife, je bila smer lažja.
Mare Po Razu
Še ena iz Zajede norcev
Pod vrhom
Mare v Navihanki

Sledila je vrnitev nazaj pod Zaveso. Ura je bila okoli poldneva in čas je bil za kosilo. Sendviči, sok in Softi bomboni. Špica kosilo, predvsem bomboni zmerom zmagajo na plezanju:) Po končanem obroku sva preverila smeri levo od Zavese in tam našla 3,4, ki bi jih še lahko splezala. Pa pojdimo prvo Zaveso(5a). Zopet ena meni lepših smeri v Vipavski Beli. Tokrat je šel prvi Mare, jaz pa za njim. Sledila je Ribica(5b), ki je Mare ni uspel zlezti. Imela sva kronično pomanjkanje magnezija2, stena je bila pa zaradi dežja na nekaterih delih še vedno vlažna. Poizkusil sem še jaz in se nekako skobacal čez. Ribici je sledil še Rak(6a). Ko sva se ravno pripravljala za odhod na levo pa je začel naletavati dež. “Ali čva še eno it? Ah ne, djva pospravt, ziher se bo uscal.” Ni bilo 10 sekund…
Vstop v Zaveso
Okoli zavese
Pripravljam se na ponovitev Maretove smeri
Mimo zavese
Mare v Ribici nanaša magnezij:)
Rak

Sledilo je, kaj drugega, kot sprehod do avta in pot domov. Kljub malo preplezanim smerem sva čutila utrujenost. Se vidi da je začetek sezone in da še nismo v pravi formi. Nič zato, do konca sezone bomo pripravljeni:)

Matej


  1. sem ga kasneje hotel slikati za dokaz, pa je hudič nekam zginu
  2. boh ne dej, da bi Mato zjutri preveril, koliko ga ima v vreči