img_9956.jpg

Glede na napovedano lepo vreme in “najedeno” obiskovanje Preddvorskega plezalnega vrtca smo se s Polono in Davidom odločili, da jo mahnemo malo na primorsko. David je predlagal Vipavsko belo, Polona se je strinjala, meni je bilo pa tak vseeno, važno da se pleza:). Sedli smo v tank(Golf 2 SDI) in jo mahnili proti cilju.

V Vipavi smo se ustavili še v Merkatorju, kjer smo ugotovili, da imamo vsi skupaj s seboj dobrih 5€, kupiti pa smo morali hrane in pijače za 2 dni. Po nekem čudnem naključju sem na blagajni ponudil bančno kartico in plačilo je šlo skozi. Čudno, sem mislil da je že prazna. No, toliko bolje, nam je ostalo 5€ za naslednji dan:)

V plezališču parkiramo avto, na hrbet namečemo opremo in se spustimo po bregu. Do plezališča smo rabili 5 minut, saj je vrh plezališča parkirišče, kjer parkiraš avtomobil.

V plezališču smo kar takoj napadli steno. Ker sam plezam šele slabih 14 dni, seveda David ni zbral kakih težkih smeri. Začeli smo z Zaveso in potem nadaljevali kar lepo proti desni(Ribica, Rak, Bolha, Muca, Sičk). Seveda sem vse smeri lezel na top-roap, saj si niti slučajno še ne upam vpenjat. Me je pa Rak pošteno zmatral. To je tudi edina ne preplezana smer v tem dnevu. MATER PREVISU! Ni in ni šlo čez. Kaj čem, prešvoh sem:) Skala je pa super, malo ostra, ampak prijemlje.
img_9777.jpg
img_9801.jpg

Polona v Raku pod previsom(oziroma skoraj že čez).
img_9819.jpg

Ura se je bližala deseti, ko smo se odločili, da bomo pospravili opremo in odšli za Davidom na mesto, kjer bomo kampirali. Po prihodu, čeprav je bila že precej tema, sem videl, da je izbral res fantastičen prostor. Kos trave, velik ravno za 2 manjša šotora in ogenj v sredini.  Iz šotora pa pogled na smer Country House(8c+). Spoštujem tiste, ki to lahko plezajo. Kako lahko plezaš previsno steno, ki je popolnoma gladka? Nikoli mi ne bo jasno.

Hitro smo postavili šotor, zakurili ogenj in začeli malcati večerjo, saj nam je v želodcu že pošteno krulilo.
img_9841.jpg
img_9848.jpg

Po jutranjem čaju in pospravljanju smo tokrat začeli s plezanjem na skrajni desni sektorja Pod travnikom. Začeli smo z Predzadnjo, nadaljevali z Travco, potem okoli vogla na Po razu in Pekel. Na vrhu pekla sem se odvezal in gor potegnil tudi fotoaparat, saj smo se zmenili, da bomo naredili par slikc iz vrha smeri. Izbrali smo si smer Zajeda norcev, saj je na vrhu odlično mesto za fotografa, ki ima lep pregled nad celotno smerjo. David je smer vpel, moja strojnica pa je klikala celo pot. Med mojim plezanjem sva se z Davidam zamenjala, tako da je tudi on malo škljocov:) Nastale so spodnje slike.
img_9912.jpg
img_9917.jpg
img_9961.jpg
img_9982.jpg
img_0027.jpg

Prvič sem plezal v Kraškem plezališču in vtisi so fantastični. Popolnoma drugače, kot doma v Preddvoru. Skale so dosti bolj ostre, kar je dobro za noge, malo slabše za roke, saj sem imel na koncu plezanja popolnoma porezane roke. Ah, saj se bodo utrdile.
Matej