Smučanje – Blegoš – roza drevesa in bel pršič

Posted by Matej on februar 7th, 2013
Na poti na Blegoš

Ko sem včeraj videl, da je zopet začelo snežiti, sem samo še čakal na Mirotov klic, ki je prispel nekaj 10 minut kasneje: “A se gre jutri nekam smučat?” Glede na mraz je bilo za pričakovati odličen sneg in nismo se zmotili.

Preberi preostanek članka »

Turno – Blegoš – otvoritev sezone

Posted by Matej on december 4th, 2010
Panorama

Zima je že dolgo tu, snega tudi ne manjka, zato je bil čas, da otvorimo sezono turnega smučanja. In tako smo jo mahnili na prvi varen hrib, Blegoš.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Blegoš – pršič

Posted by Matej on januar 28th, 2010
Blegoš od dale

Ker je bilo za danes napovedano poslabšanje vremena, sva z Mirotom izkoristila lepo sredo in se odpravila v gore. ALADIN je napovedal, da bo Blegoš jasen in padla je odločitev. Ker pa hrib ni visok, sva s seboj vzela še Miši.

Preberi preostanek članka »

Blegoš – ležanje v travi

Posted by Matej on maj 19th, 2009
360° panorama iz trdnjave

Lepo vreme nas je zopet pregnalo v hribe. Prvotni plan, Golica, se je izjalovil, saj je ALADIN obljubljal deževno vreme. Po njegovem nasvetu smo se zato rajši odpravili na Blegoš. Med vzponom je bilo še oblačno, na vrhu se je pa zjasnilo in tako smo uživali na soncu in ležanju v travi.

Preberi preostanek članka »

Blegoš – pozabljene palice

Posted by Matej on februar 17th, 2009
Za tistih puklom je vrh

Ko sem zjutraj zagledal dan je ARSO obetal slabo(pretežno oblačno) vreme. Glede na pogoje sem hotel dan izkoristiti spanje in notri prinesti še tako potrebne ure spanca Ko sem se ponovno zbudil okoli desete ure je zunaj “na ves glas” sijalo sonce. Hitro sem pripravil ruzak in oddrvel proti Blegošu, saj naj bi tam, po opisu razmer na Turnem klubu Gora, našel še zadnji pršič.

Preberi preostanek članka »

Blegoš – zadnji napovedani sončni dan

Posted by Matej on januar 13th, 2009
In še enkrat:)

ARSO je rekel, da bo danes zadnji sončni dan ta teden, tako da sem se hitro odločil za smuko in jo smuknil na Blegoš. Glede na informacije, ki sem jih imel, naj bi bila smuka odlična.

Preberi preostanek članka »