Dolomiti in Švica – v osrčju alp (St. Moritz – Davos – Kranj)

Posted by Matej on november 18th, 2009

Sankt Moritz
Pod Fluelapass-om

Zadnji del potopisa. Tokrat se lotim zadnjih treh dni, ki smo jih preživeli v St. Moritzu in Davosu. Preberite tudi prvi in drugi del objave.

Preberi preostanek članka »

Dolomiti in Švica – v osrčju alp (Naturno – Stelvio – St. Moritz)

Posted by Matej on november 17th, 2009

Serpentine na Stelvio
Pogled iz vrha v HDR

Kot rečeno, sledi nadaljevanje  objave Dolomiti in Švica – v osrčju alp. V prvi objavi sem opisal pot med Kranjem in Naturom, tokratni opis pa nas popelje iz Naturna do Švicarskega mesta St. Moritz.

Preberi preostanek članka »

Dolomiti in Švica – v osrčju alp (Kranj – Cortina – Naturno)

Posted by Matej on november 16th, 2009
Passo Gardena panoraam

Tako kot lansko leto, smo se tudi letos odpravili v Dolomite. Iz lanskoletne 4 članske zasedbe smo se letos razširili v 7 člansko. Ker je bilo na razpolago več časa za planiranje in lanskoletne izkušnje, smo letos pot podaljšali še do Davos-a v Švici, nekateri pa celo do Maroka1.

Preberi preostanek članka »

  1. David

Pag – plezanje in wejkanje

Posted by Matej on oktober 1st, 2009
Pogled proti morju 2

Za vikend smo se s kolegi odpravili na hrvaški otok Pag, kjer smo v soboto plezali v čudovitem plezališču Stogaj, v nedeljo pa izkoristili zadnji dan obratovanja wakeboard platforme Cable Pag.

Preberi preostanek članka »

10. FOV tour – Ptuj-Banovci-Lendava-Ptuj

Posted by Matej on junij 11th, 2009
Fonza v prvi liniji

Za vikend smo se s fakulteto odpravili na, tokrat že, 10. FOV tour. Profesorja za telovadbo sta nas tokrat popeljala iz Ptuja preko Banovcev, Križevcev, Lendave in Ljutomerja nazaj na Ptuj. Letošnjega se nas je udeležilo malo manj kot lanskega(cca 25), ni pa bil zato nič manj zabaven.

Preberi preostanek članka »

Dolomiti – najlepša plat Italije

Posted by Matej on avgust 20th, 2008
Stelvio

Že pred poletjem smo z Remicem in Vidmarjem debatirali o tem, da bi se poleti lahko odpravili v Dolomite. Remic in Vidmar sta imela plan prekolesariti celotno pot, medtem pa opraviti vzpone na prelaze Stelvio, Gavio in Mortirolo. Jaz in Andreja pa sva se kasneje zmenila, da greva zraven kot pomožna ekipa in medtem, ko bosta onedva gonila, skočiti še na kakšen hrib, ki jih v Dolomitih ne manjka…

Preberi preostanek članka »