Hribi – Debeli Vrh – nad oblaki

Posted by Matej on november 16th, 2012
Med meglo in soncem

“A bi šel v četrtek v hribe” se zasliši iz telefona, ko se oglasim na Remičev klic. “Ja kwa pa!” Nekaj dni kasneje že skupaj z Lukcem in Langusom drvimo proti Bohinju.
Preberi preostanek članka »

Hribi – Prevalski Stog – neuspešno prečenje

Posted by Matej on september 7th, 2011
img_3447-panorama

Še pod vplivom trekkinga po Norveškem, sem si zopet zaželel spanja na prostem. Planina v Lazu se mi je zdela dobra izbira, še posebno, ker bi lahko spotoma splezal še novo športno-plezalno smer Katedrala…

Preberi preostanek članka »

Snežni vzponi – V okolici planine Laz – pršič aprila

Posted by Matej on april 20th, 2010
Naporni izstop:)

Tokrat smo se z AO odpravili na planino Laz, kjer smo zaključili še zadnje poglavje zimske tehnike: plezanje grap in varovanje v snegu. Seveda brez smučanja v tem čudovitem okolju ne gre.

Preberi preostanek članka »

Kanjavec – Prehodavci – Zelnarica – ali: tudi slepa kura zrno najde, če ima GPS

Posted by Matej on oktober 9th, 2009
Prehodavci

Pred kakšnim tednom sem okoli razposlal email, da organiziram pohod v Bohinjske Julijce. Kljub začetnemu ogromnemu zanimanju smo se na koncu zbrali le štirje pogumneži in jo mahnili v gore.

Preberi preostanek članka »

Debeli vrh – v kraljestvu Planike

Posted by Matej on september 9th, 2009
Debeli vrh

Že pozimi, ko smo v Lazu smučali, sem si ogledoval ta debeli hrib, ki se dviga nad planino. Enkrat sem se že skoraj povzpel nanj, ampak je bila Andreja, ki je bila z menoj, preveč utrujena, sam pa nisem želel iti. V Nedeljo pa smo se Nemc, Muha, Vita in jaz odpravili na vrh in ga tudi uspešno osvojili. Zimski vzpon pa bo moral počakati do letošnje zime.

Preberi preostanek članka »

Planina v Lazu – majsko smučanje

Posted by Matej on maj 12th, 2009
Pogled iz platoja za Debelim Vrhom

Zopet se je obetal lep vikend in že nekaj časa sem si želel nazaj v Laz, pa nekako ni uspelo. Ali je bilo slabo vreme, ali pa sem imel obveznosti. Tokrat smo se zbrali Andreja, Miro in jaz ter jo mahnili v Laz izkoristiti še zadnji sneg. Rezultat so bili trije dnevi odličnega smučanja, dobre družbe in nabiranje barve na soncu.

Preberi preostanek članka »