Hribi – Kompotela – ko je v dolini oblačno

Posted by Matej on november 27th, 2012
Plaža na vrhu Kompotele

Pisal se je 25. oktober, ko sva se zjutraj z Anjo vozila po zaviti cesti proti planini Jezerca. Iz turobne megle sva se dvignila nad megleno morje in poležavala na plaži, ki sva jo našla na vrhu Kompotele. Redko katera plaža ima takšen razgled.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Debeli Vrh – nad oblaki

Posted by Matej on november 16th, 2012
Med meglo in soncem

“A bi šel v četrtek v hribe” se zasliši iz telefona, ko se oglasim na Remičev klic. “Ja kwa pa!” Nekaj dni kasneje že skupaj z Lukcem in Langusom drvimo proti Bohinju.
Preberi preostanek članka »

Snežni vzponi – V okolici planine Laz – pršič aprila

Posted by Matej on april 20th, 2010
Naporni izstop:)

Tokrat smo se z AO odpravili na planino Laz, kjer smo zaključili še zadnje poglavje zimske tehnike: plezanje grap in varovanje v snegu. Seveda brez smučanja v tem čudovitem okolju ne gre.

Preberi preostanek članka »

Debeli vrh – v kraljestvu Planike

Posted by Matej on september 9th, 2009
Debeli vrh

Že pozimi, ko smo v Lazu smučali, sem si ogledoval ta debeli hrib, ki se dviga nad planino. Enkrat sem se že skoraj povzpel nanj, ampak je bila Andreja, ki je bila z menoj, preveč utrujena, sam pa nisem želel iti. V Nedeljo pa smo se Nemc, Muha, Vita in jaz odpravili na vrh in ga tudi uspešno osvojili. Zimski vzpon pa bo moral počakati do letošnje zime.

Preberi preostanek članka »

Velika planina – prvi koraki s turnimi smučmi

Posted by Matej on januar 10th, 2009
V ozadju Grintovci

Končno sem jih dočakal. Vezi namreč, smuče sem dobil že pred Božičem.  Sicer sem prvič stopil na smuče že v Sredo in jo mahnil proti Zelenici, ampak danes pa sem naredil prvo daljšo turo po ravnem, navzgor, navzdol, snemal kože, natikal kože,… in se ob tem neštetokrat zvrnil po tleh. In to na ljudi polni Veliki planini. Verjetno so se mi na ves glas smejali(slišal jih seveda nisem, saj sem med pohajkovanjem ves čas poslušal ropotanje iz slušalk).

Preberi preostanek članka »

Soriška Planina – prvi dokumentirani turni smuk letos

Posted by Matej on december 7th, 2008
Panoramski pogled z vrha

Zakaj ni prvi smuk letos? Ker sva dva dni prej šla po isti poti z Vito, le da takrat s seboj nisem imel fotoaparata. To je bil tudi eden izmed razlogov, da sem se še enkrat odpravil sem gor. Drugi je bil ta, da mi je stric končno prinesel pancarje za njegove turne smuče in sem se odločil, da poizkusim še s smučmi.

Preberi preostanek članka »