Hribi – Vrtača – hitrostni sestop gamsa

Posted by Matej on julij 13th, 2014

Ne najboljša napoved je kljubovala temu, da danes z Lukom in Milošem nismo končali nekje v vertikali, ampak sva se z Anjo zapodila na Vrtačo. Vreme nama je odlično služilo, le malo pred koncem sva bila deležna krajše plohe.

Na poti iz Vrtače

Preberi preostanek članka »

Hribi – Zelenica – nabiranje barve

Posted by Matej on marec 18th, 2011
Koča na Zelenici

Na sončni petek je pred službo oziroma namesto faksa veliko bolje skočiti v hribe in se malo nastaviti zimsko-spomladanskemu soncu, da malo potemni to, od zime, belo kožo. Pa smo z Anjo in Katjo odšli na vrh nad Zelenico: Triangel.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Na Zelenico preko Starega Ljubela – prečenje grebena

Posted by Matej on november 9th, 2010
Tažji del poti

Po nekaj dnevih oblačnega in turobnega vremena sem zjutraj na webcam-u, v višje ležečih delih, zagledal jasno vreme in sonček. Ni bilo druge možnosti, kot da se z Miši odpraviva v hirbe, tokrat na prečenje grebena med Starim Ljubelom in Zelenico.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Zelenica – prvi turni smuk v letošnji zimi

Posted by Matej on december 20th, 2009
Košuta na levi in del Begunjščice

Včeraj sem se vrnil iz smučanja v Franciji in danes zjutraj me pričaka jasno vreme in sveže pobeljeni vrhovi. Kako naj bo človek v takih pogojih doma? Normalno je, da pograbi turno opremo in se odpravi v hribe

Preberi preostanek članka »

Zelenjak – hribi namesto plezarije

Posted by Matej on oktober 23rd, 2009
Pogled na dolino

Z Barbi sva že od petka planirala, da greva v torek plezati, nakar sva v ponedeljek zjutraj ugotovila, da bo verjetno tudi v torek preveč mrzlo, da bi se spravila v plezališče pred eno, jaz pa moram odriniti proti službi ob treh. Seveda se za 3 urce ne splača, saj rabiš 1 uro samo da prideš tja in nazaj. Preberi preostanek članka »

Vrtača – nad belim morjem

Posted by Matej on avgust 26th, 2009
Stol

Ker je bil zopet napovedan lep dan, sem se odločil, da se podam v hribe. Odločil sem se za Vrtačo, ki sva jo z Remicom poizkušala osvojiti že pozimi, a neuspešno. Tokrat sta mi družbo delala Kozjek in Miši.

Preberi preostanek članka »

Suho ruševje – pomlad že kaže svoje zobe

Posted by Matej on april 16th, 2009
Suho ruševje

Že dolgo smo se menili za skupno turo, v ponedeljek pa nam je le uspelo uskladiti urnik in tako smo se Andreja, Miro in jaz odpravili v Suho ruševje. Obisk sem planiral že celo zimo, tokrat pa sta me Miro in Andreja spravila tja.

Preberi preostanek članka »

Triangel – s smučami, bordom in lopatkam

Posted by Matej on marec 8th, 2009
Pogled iz Triangla

Z Lidijo sva že v četrtek debatirala o tem, da moramo za vikend nekam v hribe. Ker je pred nedavnim padlo kar precej snega in se je nevarnost plazov povečala, smo se odločili kar za Triangel.

Preberi preostanek članka »

Triangel – tokrat v jasnem vremenu

Posted by Matej on februar 19th, 2009
Pogled iz vrha proti Stolu in Vrtači

Obetal se je jasen dan brez vetra in takoj po obveznostih na faksu sem pobral Vito in sva jo mahnila proti Zelenici. Tako lepega in dobrega turnega smuka ne pomnim.

Preberi preostanek članka »

Triangel – v upanju na pršič

Posted by Matej on februar 1st, 2009
prihod_na_vrh.jpg

Ker je danes pri nas rahlo snežilo, na Ljubelu pa po kameri sodeč že od včeraj zvečer, sva se z Remicam spravila na Triangel v upanju, da bova smučala po pršiču. Pršič je sicer bil, vendar pa ob enih popoldan nisva bila več prva na progi.

Preberi preostanek članka »