Leto dni je minilo od plačila položnice za zunaj.si. Iz nule je zrasel tale blog, na katerem vsak mesec objavljam utrinke iz mojega pohajkovanja po naravi.

Zakaj sem se takrat sploh odločil za blog? Na začetku je bil razlog predvsem to, da so vedno vsi hoteli videti slike iz naših izletov. Nekaj časa sem jih obešal na facebook, ampak ga vsi, ne glede na popularnost pri nas, niso imeli in tistim se moral slike pošiljati posebej. Ponujali sta se dve rešitvi. Galerija ali blog. Na koncu sem se odločil za blog, saj lahko na ta način slikam dodam še svoj opis in občutke iz izleta. Pozimi lahko na ta način opišem tudi razmere, ki sem jih imel pri smučanju in s tem komu pomagam pri odločitvi. Po drugi strani pa mi blog služi kot lasten dnevnik, saj se lahko vsak trenutek vrnem nazaj in pogledam, kaj sem počel v preteklem letu. Bilo je pestro:)

Prav veliko nakladal ne bom, ker imam za napisati še 2 objavi od preteklega vikenda, zato samo na hitro malo statistike. Na blogu je trenutno:
– 101 objava
– 17 kategorij
– 546 tagov1
– 256 komentarjev
– 3733 slik

Tudi obisk ni od muh. V zadnjim 30 dneh je blog obiskalo kar 2200 ljudi, od tega je kar 60% obiskovalcev tistih, ki se vračajo, sicer pa obisk niha med 50 in 100 ljudmi na dan. Blog največ ljudi najde preko googla(60%), preko drugih strani pa 25%.

Mja, še vedno nisem uspel dokončati oz napisati strani O avtorju.

No, za konec bi se rad zahvalil še vsem obiskovalcem bloga, saj mi z komentarji in obiski dajete motivacijo, da še naprej pišem objave in objavljam slike.

Matej

  1. oziroma značk, kot se to po naše prevede