Srečna, ker je našla luknjico

Ker so razmere v hribih slabe in ker so za danes napovedovali obilno sneženje, je padla ideja, da bi skočili v Češnjico malo drytoolat. Tako ali tako tega načina plezanje nismo vajeni in bi bilo dobro dobiti nekaj kilometrov, saj tehnika prav pride v hribih.

Iz Kranja se odpravimo proti Češnjici pri Kropi. Malo naprej od Podnarta zavijemo levo pri smerokazu Češnjica. Po nekaj 100m pridemo do Y križišča, kjer zopet zavijemo, tokrat desno v smeri table “Pri Kmetih”. Po vijugasti cesti se dvignemo na planoto in zopet pripeljemo do Y križišča. Ponovno se držimo desne in po kakih 10m na desni zagledamo parkirišče(označeno z znakom(P)) nasproti hiše, ki ima solarno elektrarno. Hiše ni mogoče zgrešiti, parkirišče pa smo suvereno zgrešili… Dvakrat:)
Na parkirišču

Od avta se odpravimo nazaj po cesti do kapelice, kjer zavijemo levo na kolovoz. Nadaljujemo proti gozdu, mimo ograje, ki jo je v poletnih mesecih, verjetno, potrebno preskočiti. Po vstopu v gozd se po kakih 30m levo odcepi dokaj široka pot/kolovoz, ki nas pripelje do roba stene. Že od daleč se vidi konstrukcija toolišča.
Proti kapelici
Zadnji metri pred steno
Konstrukcija, če komu ni dovolj skale

Medtem, ko Luka in Igor pripravljata top-rope-e, s Karmen skočiva pogledati pod steno. Štanti so večinoma OK, a se pri nekaterih vseeno bolje počutiš, če dodaš še kašno svojo gurtno in vponko.

Toolišče ponuja od lahkih rahlo previsnih smeri pa vse do težkih streh(po brskanju na internetu med M4 in M9). Mi smo našli za vsakega nekaj.
Od lažjih do težjih smeri
Od težjih streh proti lažjim previsom

Z Lukom sva na derezah morala še prestaviti iz duo-pointa na mono-point sistem.
Montaža monopointa

Medtem pa sta se Karmen in Igor že lotila plezanja.
Igor in Karmen že začenjata
Karmen se ogreva
Karmen se ogreva
Karmen se ogreva

Prvi koraki so bili porazni, potem pa nam je šlo z vsako smerjo bolje. Dobiš občutek, kaj prime in kaj ne, kako obremenjevati cepine, da držijo, zaupaš derezam,… Kmalu zadeva postane pravi užitek in bolj kot je smer previsna, več je užitka:)

Nekaj utrinkov:
Tokrat sem na slikah tudi jaz:)
Veselo navit na vrhu
Igor v Smeri
Drytooling v Češnjici
Previdno
Igor, dj zategn!
Srečna, ker je našla luknjico
Malo postavljanja
Vrhnji grif
Ou yea, king of the castle:)
V previsu postane težje
Drytooling v Češnjici
Igor pod vrhom smeri
Matej v previsni smeri
NAVIJA!

Za dokočno izpitje moči pa se preizkusimo še v strehi… Ne meni, ne Igorju ne uspe priti čez njo…


Igor v strehi
Ni šlo...
Drytooling v Češnjici

Fajn trening. Že dolgo ni tako navijalo:)
Morda kdo ve, koliko je ocena zadnje smeri, ki sva jo lezla? Tako malo, za referenco, da vem kaj je kaj:)

Matej