Plezanje – Calanque 2012 – poletna vročina in čudovita okolica

Posted by Matej on 11 aprila, 2012

Podobno, kot prejšnja leta, sem se tudi to pomlad mudil v plezališčih Calanque na jugu Francije. Tokrat je bil moj soplezalec Domen.

Preberi preostanek članka »

Plezanje – Calanque 2011 – v veliki steni nad Morgio

Posted by Matej on 12 maja, 2011

Po preživetem prvem dnevu v zalivu Sormio, kjer sva se ogrevala in navajala na skalo, sva ostale dni preživela v stenah nad zalivom Morgio, kjer sva se trudila preplezati čim več dolgih smeri.

Preberi preostanek članka »

Plezanje – Calanque 2011 – frikanje v zalivu Sormiou

Posted by Matej on 5 aprila, 2011

Leto je na okoli in zopet se je ponudila priložnost, da za 4 dni odpotujem v Marseille plezat v čudovito plezališče Les Calanques. Ker se z Maretom nikoli ne braniva poceni izleta, plezanja in norih placov, sva bila hitro zmenjena za izlet.

Preberi preostanek članka »

Plezanje – Calanque – Morgiou

Posted by Matej on 29 marca, 2010

Ostala sta nama še 2 dneva in za zadnja dva dneva sva se odločila, da obiščeva plezališče Morgiou, kjer sva plezala večraztežajne športne smeri.

Preberi preostanek članka »

Plezanje – Calanque – Sormiou

Posted by Matej on 23 marca, 2010

Prva dva dni sva preživela v plezališču Sormiou, kakor se tudi imenuje zaliv, v katerem se nahaja. Kako čudovita narava se skriva samo par korakov iz 2 milijonskega mesta.

Preberi preostanek članka »

Plezanje – Calanque – potovanje

Posted by Matej on 22 marca, 2010

14. marec je bil tukaj in s tem čas za začetek plezalskega potovanja na jug Francije, v park Calanque, kjer se je obljubljala čudovita plezarija. Tja sva z Nino prispela mimo Benetk in Belgijskega Charleroi-a.

Preberi preostanek članka »