Snežni vzponi – Grapa med Kredo in Slatno

Posted by Matej on 7 februarja, 2011

Z AOjem smo se ponovno potepali v okolici planine v Lazu. Tokrat smo se s tečajniki odpravili plezati grapo med Kredo in Slatno, ter uživali v idealnih razmerah.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Zadnji Vogel – pa me je dočakal

Posted by Matej on 26 januarja, 2011

Veter se je umiril, razmere pa so bile bolj primerne za smučanje kot plezanje in tako je padla odločitev, da se napotimo proti Zadnjemu Voglu.

Preberi preostanek članka »

Snežni vzponi – Ogradi – Sončna smer

Posted by Matej on 25 januarja, 2011

Tokratni vikend smo se potepali v zimski pravljični deželi, Planini v Lazu. V soboto smo preplezali grapo Sončna smer v Ogradih.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Prečenje Voglov – krči v nogah

Posted by Matej on 26 oktobra, 2010

Tempetarute v severnih stenah so bile prenizke za gorsko plezanje, zato sem se odločil, da se podam nad planino V Lazu in prečim Vogle. Po prenočitvi v Lazu pa sva naslednji dan z Matevžem še izkoristila lep dan in odšla plezati na bližnji Jezerski Stog.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Hribarice in Kanjavec – čudovita smuka v osrčju Julijcev

Posted by Matej on 26 januarja, 2010

Človek ob lepi vremenski napovedi za vikend v hribih in megli v doline le ne more ostati doma. Brico je ponudil kočo in z veseljem smo se odpravili v Laz.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – novo leto na snegu – Laz – drugi del

Posted by Matej on 9 januarja, 2010

Kot ponavadi, po prvem delu sledi še drugi in zadnji del objave o preživetju novega leta na planini v Lazu.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – novo leto na snegu – Laz – prvi del

Posted by Matej on 9 januarja, 2010

Že dolgo časa smo imeli željo preživeti novo leto v gorah in tokrat se nam je želja uresničila. Prijatelj Bric nam je zaupal svojo kočo na planini v Lazu, kjer smo z družbo preživeli 5 čudovitih zimskih dni. Po dolgem času smo okoli sebe imeli tudi sneg.

Preberi preostanek članka »

Debeli vrh – v kraljestvu Planike

Posted by Matej on 9 septembra, 2009

Že pozimi, ko smo v Lazu smučali, sem si ogledoval ta debeli hrib, ki se dviga nad planino. Enkrat sem se že skoraj povzpel nanj, ampak je bila Andreja, ki je bila z menoj, preveč utrujena, sam pa nisem želel iti. V Nedeljo pa smo se Nemc, Muha, Vita in jaz odpravili na vrh in ga tudi uspešno osvojili. Zimski vzpon pa bo moral počakati do letošnje zime.

Preberi preostanek članka »

Vikend na planini v Lazu – poplačan trud

Posted by Matej on 2 marca, 2009

Mitja me je v četrtek med plezanjem povabil na tridnevno turno smuko na planino v Lazu in takšnega povabila seveda nisem mogel odkloniti. Čeprav je bil vzpon na planino prava muka in sem parkrat želel obrniti in se vrniti v dolino, se je trud na koncu poplačal z dvema odličnima turnima smukama, lepim vremenom, dobro hrano in odlično družbo.

Preberi preostanek članka »