Ledni vzponi – Maltatal – free shower

Posted by Matej on 30 januarja, 2013

Glede na to, da se približuje otoplitev, smo zadnje mrzle dni in morda zadnji led ponovno izkoristili v Maltatalu. Razmere so bile v primerjavi s soboto popolnoma drugačne. Namesto suhega ledu nas je pričakal hladen tuš.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Maltatal – Marimpel

Posted by Matej on 29 januarja, 2013

Na spletni strani maltatal-alpin.at sem v petek prebral, da so razmere v Maltatalu dobre do odlične in ker pri nas še vedno ni bilo razmer oz. poročil o ugodnih razmerah, smo se odločili za skok čez mejo.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Maltatal – Strannerbach

Posted by Matej on 27 decembra, 2012

Ker je v Sloveniji odjuga poskrbela, da slapovi niso več varni za plezanje, močan veter na vzhodu pa odvrača od plezanja v Kotečniku, smo se odločili skočit preverit razmere v Maltatal.

Preberi preostanek članka »

Plezanje – Maltatal – čudoviti granit

Posted by Matej on 26 aprila, 2011

Že pozimi, ko sem iskal skice za slapove v dolini Malte, sem na spletni strani opazil, da se v dolini nahaja tudi letno plezališče. In ker že od prvega plezanja na Norveškem obožujem granit, je bilo logično, da jo takoj, ko se ogreje, kliznem v tisto smer.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Strannerbach – s tečajniki v ledu

Posted by Matej on 12 marca, 2011

Prejšnjo soboto smo se s tečajniki odpravili v Maltatal, kjer so/smo se spoznali z ledno tehniko in plezanjem v ledu. Širok slap, lepo vreme in odlična družba so poskrbeli, da smo se imeli mega fajn:)

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Gamseck – razmere

Posted by Matej on 2 marca, 2011

Ker sem pred kratkim opisal slap, tokrat samo besedo ali dve o plezanju in stanju, ki se je v treh dneh zelo spremenilo.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Gamseck – spet v Maltatal

Posted by Matej on 28 februarja, 2011

Vikend je bil tu, soplezalci tudi, vreme odlično in, glede na prejšnji teden videni Gamseck, ni bilo druge, kot da se ponovno vrnem v Maltatal.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Kathedrale – prevelik zalogaj

Posted by Matej on 21 februarja, 2011

Zaradi dobrih razmer sva se v soboto z Domnom zopet vrnila v Maltatal. Tokrat sva se preizkusila v slapu Kathedrale, vendar je bil izziv za naju prezahteven, zato sva na polovici sveče obrnila.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Strannerbach – prvič v Maltatalu

Posted by Matej on 15 februarja, 2011

Zadnji dan pred poslabšanjem vremena sva z Domnom izkoristila za obisk avstrijskega lednega centra Maltatal. Kljub toplim dnevom je še vedno večino slapov stalo.

Preberi preostanek članka »