Hribi – Debeli Vrh – nad oblaki

Posted by Matej on 16 novembra, 2012

“A bi šel v četrtek v hribe” se zasliši iz telefona, ko se oglasim na Remičev klic. “Ja kwa pa!” Nekaj dni kasneje že skupaj z Lukcem in Langusom drvimo proti Bohinju.
Preberi preostanek članka »

Hribi – Prevalski Stog – neuspešno prečenje

Posted by Matej on 7 septembra, 2011

Še pod vplivom trekkinga po Norveškem, sem si zopet zaželel spanja na prostem. Planina v Lazu se mi je zdela dobra izbira, še posebno, ker bi lahko spotoma splezal še novo športno-plezalno smer Katedrala…

Preberi preostanek članka »

Snežni vzponi – V okolici planine Laz – pršič aprila

Posted by Matej on 20 aprila, 2010

Tokrat smo se z AO odpravili na planino Laz, kjer smo zaključili še zadnje poglavje zimske tehnike: plezanje grap in varovanje v snegu. Seveda brez smučanja v tem čudovitem okolju ne gre.

Preberi preostanek članka »

Kanjavec – Prehodavci – Zelnarica – ali: tudi slepa kura zrno najde, če ima GPS

Posted by Matej on 9 oktobra, 2009

Pred kakšnim tednom sem okoli razposlal email, da organiziram pohod v Bohinjske Julijce. Kljub začetnemu ogromnemu zanimanju smo se na koncu zbrali le štirje pogumneži in jo mahnili v gore.

Preberi preostanek članka »

Debeli vrh – v kraljestvu Planike

Posted by Matej on 9 septembra, 2009

Že pozimi, ko smo v Lazu smučali, sem si ogledoval ta debeli hrib, ki se dviga nad planino. Enkrat sem se že skoraj povzpel nanj, ampak je bila Andreja, ki je bila z menoj, preveč utrujena, sam pa nisem želel iti. V Nedeljo pa smo se Nemc, Muha, Vita in jaz odpravili na vrh in ga tudi uspešno osvojili. Zimski vzpon pa bo moral počakati do letošnje zime.

Preberi preostanek članka »

Planina v Lazu – majsko smučanje

Posted by Matej on 12 maja, 2009

Zopet se je obetal lep vikend in že nekaj časa sem si želel nazaj v Laz, pa nekako ni uspelo. Ali je bilo slabo vreme, ali pa sem imel obveznosti. Tokrat smo se zbrali Andreja, Miro in jaz ter jo mahnili v Laz izkoristiti še zadnji sneg. Rezultat so bili trije dnevi odličnega smučanja, dobre družbe in nabiranje barve na soncu.

Preberi preostanek članka »