Smučanje – Mrežce – deficit spanca

Posted by Matej on 18 marca, 2013

Lepa sobotna napoved in sveže padavine so nas zopet pregnale v gore iskati pravljične smučarske razmere. Kot ponavadi, Mrežce niso razočarale…

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Blegoš – roza drevesa in bel pršič

Posted by Matej on 7 februarja, 2013

Ko sem včeraj videl, da je zopet začelo snežiti, sem samo še čakal na Mirotov klic, ki je prispel nekaj 10 minut kasneje: “A se gre jutri nekam smučat?” Glede na mraz je bilo za pričakovati odličen sneg in nismo se zmotili.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Klek – v iskanju snega

Posted by Matej on 10 decembra, 2012

Kup novega snega in napovedano modro nebo z mogoče, sem in tja, kakšnim izgubljenim oblačkom, nas je hitro prepričalo, da nedeljo ne preležimo doma, ampak se odpravimo na lov za svežim pršičem in prvo letošnjo smuko.

Preberi preostanek članka »

Kolesarjenje – Hudičev boršt – mokre korenine so špas

Posted by Matej on 6 julija, 2011

Dobra dva tedna pred opisanim izletom sem se odločil za krožno pot čez Hudičev boršt in med sestopom razmišljal, koliko lažje in zabavneje bi se bilo peljati namesto hoditi. Pa sva z Maretom preverila, če je temu res tako.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Rodica – spomladanski gnivc

Posted by Matej on 8 aprila, 2011

Letošnje leto res ne morem reči, da sem veliko na smučeh, zato sem bil hitro za turno smuko, ko me je Miro v sredo poklical in povabil na Rodico…

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Kriška stena – v objemu visokih sten

Posted by Matej on 19 januarja, 2011

Po dolgem času depresivnega vremena se nam je končno obetal lep vikend. Drugega, kot zganjati neko vrsto športa, v takih primerih ne znamo. V petek se dogovorimo, da jo naslednji dan mahnemo pod Kriško steno. Končno, tja sem si že dolgo želel.

Preberi preostanek članka »

Turno – Blegoš – otvoritev sezone

Posted by Matej on 4 decembra, 2010

Zima je že dolgo tu, snega tudi ne manjka, zato je bil čas, da otvorimo sezono turnega smučanja. In tako smo jo mahnili na prvi varen hrib, Blegoš.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Klek – slaba napoved in lepo vreme

Posted by Matej on 8 marca, 2010

Tokratni cilj turnega smuka je bil že dolgo ogledani Klen, na katerega se spravljam že celo zimo. Od začetnega ogromnega zanimanja, smo se na koncu zbrali štirje in se podali proti vrhu.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Brda – zimska pravljica

Posted by Matej on 2 marca, 2010

Ja, spet je bila sobota, spet je bilo lepo vreme, spet je v petek snežilo… Da bom soboto preživel na snegu je bilo samoumevno. Z mano sta bila tudi Miro in Matevž.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Ptičji vrh – na svežem pršiču

Posted by Matej on 22 februarja, 2010

Po celotedenskem slabem vremenu se je včerajšnja sončna nedelja prav prilegla. V soboto smo se Remic, Kozjek in Plazar zmenili, da jo jutri mahnemo proti Ptičjemu vrhu, saj zna biti v tistem koncu ravno pravšnja količina svežega snega, da bo smuka odlična in obenem varna. In res je bilo tako!

Preberi preostanek članka »