Plezanje – Dobriach – končno spet v granitu

Posted by Matej on 21 maja, 2013

Pred nami je bil vikend, in kot ponavadi, je bilo potrebno nekam iti… Ideje so se gibale vse od Maltatala pa do Železne kaple, a me je na koncu prav na hitro prepričala Ana z povabilom v Dobriach. Ko sem zvedel, da je tam granit(oz. neka podobna vrsta kamnine), sem bil takoj za!

Preberi preostanek članka »

Hribi – Za Kopico in Sedmera jezera – visokogorska jezera

Posted by Matej on 13 oktobra, 2011

Obetal se je zadnji lep in topel vikend v tem letu, ki sem ga izkoristil za obisk izredno lepe in slikovite doline Triglavskih jezer in nekaj njenih jezer.

Preberi preostanek članka »

Izleti – Norveška 2010 – ob jezeru Nisser

Posted by Matej on 26 julija, 2010

IMG_3198

Pred odhodom v Norveške Yosemite, smo en dan preživeli še ob jezeru Nisser v dolini Nissedal, kjer smo mišice napenjali na balvanskih problemih.

Preberi preostanek članka »

Izleti – Norveška 2010 – plezanje v okolici Osla II.

Posted by Matej on 21 julija, 2010

IMG_3120

Šesti dan smo preživeli v trad plezališču Kolsas, sedmi dan pa ob jezeru in plezališču Damtjern.

Smučanje – Hribarice in Kanjavec – čudovita smuka v osrčju Julijcev

Posted by Matej on 26 januarja, 2010

Človek ob lepi vremenski napovedi za vikend v hribih in megli v doline le ne more ostati doma. Brico je ponudil kočo in z veseljem smo se odpravili v Laz.

Preberi preostanek članka »

Plezanje v Bohinju – in njihove ocene

Posted by Matej on 24 avgusta, 2009

Ker naju oba z Barbi zadnje čase daje Plezalna Mrzlica, ni bilo potrebno veliko, da sva se odločila za Plezalno Nedeljo. Napoved lepega vremena in prosti dan sta bila dovolj. Ker so bile, kljub sobotni ohladitvi, napovedane visoke temperature, sva iskala plezališče v bližini jezera. Bohinj se nama je zdel odlična destinacija. V Bellevue-ju še nihče od naju ni plezal in tako sva se odločila za obisk le-tega.

Preberi preostanek članka »

Radovna – kolesarjenje od Bleda do Krede

Posted by Matej on 6 aprila, 2009

Napoved slabega vremena je bila razlog, da smo Lidija, Jernej in jaz iz kleti potegnili kolesa in se odpravili na kolo pretegniti zakrnele mišice. Prvotni plan je bil Bled-Lancovo-Radovljica, vendar nam je bila ideja o Radovni veliko bolj všeč. Lepša pot in manj avtomobilov.

Preberi preostanek članka »

Bohinj – neodkrito plezališče

Posted by Matej on 19 oktobra, 2008

David in Polona sta imela v soboto priprave za učitelja bordanja, ker pa sta v Bohinju tudi prespala, smo se odločili, da jo v nedeljo mahnemo v Bohinj še malo plezat. Tako ali tako je bil na povedan sončen dan, dni za plezanje na prostem pa vse manj.

Preberi preostanek članka »