Izleti – Hemsedal 2013 – plezanje v okolici Hemsedala

Posted by Matej on 22 aprila, 2013

Da nadaljujemo, kjer smo ostali. Končno je prišel čas, ko smo se preselili v sosednjo dolino in začeli plezati v okolici mesta Hemsedal.

Preberi preostanek članka »

Izleti – Hemsedal 2013 – ogrevanje v okolici Fagernesa

Posted by Matej on 26 marca, 2013

Po prihodu v Fagernes smo se prvi dan ogrevali v lažjih slapovih takoj za “hišo”, naslednji dan pa so se Igor, Karmen in Luka podali preko planote v sosednjo dolino in mesto Hemsedal.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Maltatal – Strannerbach

Posted by Matej on 27 decembra, 2012

Ker je v Sloveniji odjuga poskrbela, da slapovi niso več varni za plezanje, močan veter na vzhodu pa odvrača od plezanja v Kotečniku, smo se odločili skočit preverit razmere v Maltatal.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Mlačca – večerno pikanje po ledu

Posted by Matej on 12 februarja, 2010

V sredo smo se na alpinističnem tečaju tečajniki zmenili, da se danes spravimo v Mlačco malo na led, saj je drugje zaradi snega prenevarno, pa še znanja ni dovolj. Zbrali smo se štirje in se pozno popoldan odpravili proti Mojstrani.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Peti slap v koritih Kokre – tečaj lednega plezanja

Posted by Matej on 9 februarja, 2010

Tečajniki bi morali že prejšnji teden imeti tečaj lednega plezanja v koritih Kokre, ampak nam je velika količina novozapadlega snega to preprečila. Ta vikend so bile razmere boljše.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Medvode – ledni stolp

Posted by Matej on 5 februarja, 2010

Včeraj na tečaju smo se zmenili, da se danes odpravimo v Medvode preverit ledni stolp, ki je končno nabral dovolj ledu, da se lahko pleza.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Slap nad Žagano pečjo – tolažba

Posted by Matej on 1 februarja, 2010

Najprej nam je zaradi sobotnega snega odpadlo plezanje v Kokri z AOjem, nato smo zaradi nevarnosti pred plazom obrnili pred Repovim kotom in za tolažbo, da bomo v celem dnevu vsaj nekaj splezali, splezali slap nad Žagano pečjo.

Preberi preostanek članka »

Soteska Pekel – propadlo plezanje

Posted by Matej on 20 januarja, 2009

Po prebiranju Materovega bloga, kjer je opisoval ledno plezanje v soteski Pekel 3 dni nazaj, smo se odločili, da še mi skočimo pogledati. Kakšna napaka!

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Mlačca – nočno ledno plezanje

Posted by Matej on 9 januarja, 2009

Na poti iz Viševnika, 2 dni prej, smo v avtu debatirali o lednem plezanju in je Jaka med pogovorom omenil, da si on in Špela želita poizkusiti plezati v ledu. Ker sem sam zmerom ZA, smo se hitro zmenili za termin, pridružili so se nam pa še Andreja in Mare.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Korita v dolini Kokre – prvi koraki v ledu

Posted by Matej on 6 januarja, 2009

Za novega leta sva z Vidmarjam debatirala, da nebi bilo slabo, če bi se en dan spravili malo poizkusiti ledno plezanje. No, končno je napočil ta dan in zjutraj smo se David, Polona in jaz odpravili proti Kokri.

Preberi preostanek članka »