Smučanje – Mrežce – deficit spanca

Posted by Matej on 18 marca, 2013

Lepa sobotna napoved in sveže padavine so nas zopet pregnale v gore iskati pravljične smučarske razmere. Kot ponavadi, Mrežce niso razočarale…

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Blegoš – roza drevesa in bel pršič

Posted by Matej on 7 februarja, 2013

Ko sem včeraj videl, da je zopet začelo snežiti, sem samo še čakal na Mirotov klic, ki je prispel nekaj 10 minut kasneje: “A se gre jutri nekam smučat?” Glede na mraz je bilo za pričakovati odličen sneg in nismo se zmotili.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Klek – v iskanju snega

Posted by Matej on 10 decembra, 2012

Kup novega snega in napovedano modro nebo z mogoče, sem in tja, kakšnim izgubljenim oblačkom, nas je hitro prepričalo, da nedeljo ne preležimo doma, ampak se odpravimo na lov za svežim pršičem in prvo letošnjo smuko.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Klek – ukol rit u varžet

Posted by Matej on 27 decembra, 2011

Sicer nam zima še ni prinesla večje količine snega, a tudi ta malenkost, ki nas je doletela, je morala biti dovolj, da sva se z Remicom odpravila na Klek narediti prve zavoje… Zavojev ni bilo veliko, tura pa je bila odlična.

Preberi preostanek članka »

Snežni vzponi – Grapa med Kredo in Slatno

Posted by Matej on 7 februarja, 2011

Z AOjem smo se ponovno potepali v okolici planine v Lazu. Tokrat smo se s tečajniki odpravili plezati grapo med Kredo in Slatno, ter uživali v idealnih razmerah.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Zadnji Vogel – pa me je dočakal

Posted by Matej on 26 januarja, 2011

Veter se je umiril, razmere pa so bile bolj primerne za smučanje kot plezanje in tako je padla odločitev, da se napotimo proti Zadnjemu Voglu.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Kriška stena – v objemu visokih sten

Posted by Matej on 19 januarja, 2011

Po dolgem času depresivnega vremena se nam je končno obetal lep vikend. Drugega, kot zganjati neko vrsto športa, v takih primerih ne znamo. V petek se dogovorimo, da jo naslednji dan mahnemo pod Kriško steno. Končno, tja sem si že dolgo želel.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Mrežce – novoletni smuk

Posted by Matej on 3 januarja, 2011

Tako kot lansko leto, sem tudi letos želel doživeti novo leto v hribih in z Mirotom sva nekako prišla na idejo turnega smuka. Kljub velikemu zanimanju se nas je na koncu zbralo 6, ki smo neizmerno uživali v razgledu in spustu.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Kočna – ah ta megla

Posted by Matej on 29 decembra, 2010

Kljub totalno bednemu vremenu prejšnji teden, smo v torek vseeno zbrali toliko volje, da smo se odpravili proti Kočno. In ne, ne tisti zraven Grintovca, ampak k sosedi od Golice.

Preberi preostanek članka »

Turno – Blegoš – otvoritev sezone

Posted by Matej on 4 decembra, 2010

Zima je že dolgo tu, snega tudi ne manjka, zato je bil čas, da otvorimo sezono turnega smučanja. In tako smo jo mahnili na prvi varen hrib, Blegoš.

Preberi preostanek članka »