Plezanje – Črni Kal in Vipavska Bela – decembra v kratkih rokavih

Posted by Matej on 7 decembra, 2009

Vremenoslovci so po dveh dneh slabega vremena napovedali izboljšanje in takoj sem v roke vzel telefon in poklical Nino in sledilo je pričakovano vprašanje: “Ei a greš plezat?”

Preberi preostanek članka »

Plezanje – Železna kapla – 6b+

Posted by Matej on 20 novembra, 2009

Z Nino sva imela prosti petek. Zakaj bi bila, v takem lepem dnevu, doma? Plezati sva se odpravila preko meje v Železno kapljo(Eisenkappel), kjer je kljub bližini gora v lepem vremenu še vedno dovolj toplo za plezanje.

Preberi preostanek članka »

Kamnik – plezanje pri Šempetru

Posted by Matej on 22 oktobra, 2009

Takoj po izletu v Julijce sva se v ponedeljek z Barbi odpravila proti Šempetru, plezat v plezališče Kamnik(ki se nahaja pod vrhom hriba z enakim imenom). Obljubljeno je bilo lepo in toplo vreme, zato sva izbrala plezališče v senci namesto Kotečnikovega sektorja A.

Preberi preostanek članka »

Plezanje z Matthew-am – prvi couchsurfer

Posted by Matej on 30 septembra, 2009

Matthew je nekje sredi poletja v couchsurfing plezalni skupini spraševal, če bi bil kdo za plezanje v septembru, ko pride na dopust v Slovenijo. Za plezanje sem vedno, če le imam čas. Zmenila sva se za 3 plezalne dni.

Preberi preostanek članka »

Plezanje v Bohinju – in njihove ocene

Posted by Matej on 24 avgusta, 2009

Ker naju oba z Barbi zadnje čase daje Plezalna Mrzlica, ni bilo potrebno veliko, da sva se odločila za Plezalno Nedeljo. Napoved lepega vremena in prosti dan sta bila dovolj. Ker so bile, kljub sobotni ohladitvi, napovedane visoke temperature, sva iskala plezališče v bližini jezera. Bohinj se nama je zdel odlična destinacija. V Bellevue-ju še nihče od naju ni plezal in tako sva se odločila za obisk le-tega.

Preberi preostanek članka »

Bohinj – neodkrito plezališče

Posted by Matej on 19 oktobra, 2008

David in Polona sta imela v soboto priprave za učitelja bordanja, ker pa sta v Bohinju tudi prespala, smo se odločili, da jo v nedeljo mahnemo v Bohinj še malo plezat. Tako ali tako je bil na povedan sončen dan, dni za plezanje na prostem pa vse manj.

Preberi preostanek članka »