Hribi – Kompotela – ko je v dolini oblačno

Posted by Matej on 27 novembra, 2012

Pisal se je 25. oktober, ko sva se zjutraj z Anjo vozila po zaviti cesti proti planini Jezerca. Iz turobne megle sva se dvignila nad megleno morje in poležavala na plaži, ki sva jo našla na vrhu Kompotele. Redko katera plaža ima takšen razgled.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Vrh Korena – z Miši na sneg

Posted by Matej on 27 oktobra, 2010

Ko sem stopil iz faksa in pred seboj zagledal modro nebo, je bila edina logična poteza izlet v hribe. Pri sestrici se ustavim in poberem Miši, doma se preoblečem in gasa proti Vrhu Korena.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Ambrož pod Krvavcem – izhod v sili

Posted by Matej on 12 februarja, 2010

Glede na velike količine novega snega in 4. stopnjo nevarnosti plazov sva z Maretom izbrala verjetno najbolj varno1 izbiro in se zapeljala na Ambrož pod Krvavcem, kjer sva se spuščala po strmini, ki vodi od gostilne na vrhu Ambroža.

Preberi preostanek članka »

  1. razen tega, da sva doma

Hribi – Planina Koren – napačna izbira opreme

Posted by Matej on 14 januarja, 2010


Z Barbi sva se včeraj odločila, da se, ko konča z delom, odpraviva v hribe. Izbirala sva med Viševnikom, Plešivcem in Kompotelo. Na koncu je padla odločitev za Kompotelo.

Preberi preostanek članka »

Krvavec – in padci

Posted by Matej on 12 septembra, 2009

Tokrat sva se z Maretom spravila na en hitri spust po šihtu. Ker ni bilo časa, da bi brcala nekam v hrib, sva se tokrat odločila za gondolo na Krvavec. Spust je bil blaten in poln padcev.

Preberi preostanek članka »

Neuspešno na Kompotelo, uspešno na Zvoh

Posted by Matej on 14 februarja, 2009

Padla je odločitev, da jo mahnemo proti Kompoteli, ampak je Murphy zopet poskrbel za odpoved izleta, saj sva oba  z Remicom doma pozabila cepine in dereze. Nadaljevati pot brez pa bi bilo skrajno nevarno in sva zato rajši izbrala drugo pot.

Preberi preostanek članka »