Ledni vzponi – Strannerbach – s tečajniki v ledu

Posted by Matej on 12 marca, 2011

Prejšnjo soboto smo se s tečajniki odpravili v Maltatal, kjer so/smo se spoznali z ledno tehniko in plezanjem v ledu. Širok slap, lepo vreme in odlična družba so poskrbeli, da smo se imeli mega fajn:)

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Centralc – Tamar

Posted by Matej on 23 februarja, 2011

Ker so temperature v Tamarju še vedno zimske, smo se z Juretom in Lukom odločili, da gremo preveriti stanje in splezati kak slap. Pod steno je bil najbolj mikaven ravno Centralc.

Preberi preostanek članka »

Plezanje – Vipava – tadolge v takratkih

Posted by Matej on 20 januarja, 2011

Nenormalne temperature za januar so spremenile plane in tako smo se z AO in tečajniki odpravili, namesto na zimsko tehniko, plezati dolge športne smeri v Vipavo.

Preberi preostanek članka »

Plezanje – Vipava – ta dolga

Posted by Matej on 31 marca, 2010

V nedeljo smo imeli tečajniki skupno turo v plezališču Vipava, kjer smo se najprej ogrevali na krajših športnih smereh, nato pa splezali še eno večraztežajno in se vrnili po ferati.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Mlačca – večerno pikanje po ledu

Posted by Matej on 12 februarja, 2010

V sredo smo se na alpinističnem tečaju tečajniki zmenili, da se danes spravimo v Mlačco malo na led, saj je drugje zaradi snega prenevarno, pa še znanja ni dovolj. Zbrali smo se štirje in se pozno popoldan odpravili proti Mojstrani.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Peti slap v koritih Kokre – tečaj lednega plezanja

Posted by Matej on 9 februarja, 2010

Tečajniki bi morali že prejšnji teden imeti tečaj lednega plezanja v koritih Kokre, ampak nam je velika količina novozapadlega snega to preprečila. Ta vikend so bile razmere boljše.

Preberi preostanek članka »