Hribi – Vrtača – hitrostni sestop gamsa

Posted by Matej on 13 julija, 2014

Ne najboljša napoved je kljubovala temu, da danes z Lukom in Milošem nismo končali nekje v vertikali, ampak sva se z Anjo zapodila na Vrtačo. Vreme nama je odlično služilo, le malo pred koncem sva bila deležna krajše plohe.

Na poti iz Vrtače

Preberi preostanek članka »

Hribi – Mrežce – novo leto z razgledom

Posted by Matej on 8 januarja, 2013

Medtem, ko so nekateri novo leto pričakali v megli in med množicami, smo se mi odločili le-to pričakati na razgledni točki, iz kjer smo imeli priložnost videti na stotine ognjemetov, jasnim nebom nad glavo in čudovito okolico.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Ratitovec – alpinistični krst

Posted by Matej on 18 decembra, 2012

Na deževno soboto se je v koči na Ratitovcu odvijal že tradicionalni alpinistični krst. Kljub ne najbolj prijetnemu vremenu za hribe, se nas je zbralo lepo število in z močnimi udarci po zadnji plati smo tečajnike sprejeli med-se.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Kompotela – ko je v dolini oblačno

Posted by Matej on 27 novembra, 2012

Pisal se je 25. oktober, ko sva se zjutraj z Anjo vozila po zaviti cesti proti planini Jezerca. Iz turobne megle sva se dvignila nad megleno morje in poležavala na plaži, ki sva jo našla na vrhu Kompotele. Redko katera plaža ima takšen razgled.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Debeli Vrh – nad oblaki

Posted by Matej on 16 novembra, 2012

“A bi šel v četrtek v hribe” se zasliši iz telefona, ko se oglasim na Remičev klic. “Ja kwa pa!” Nekaj dni kasneje že skupaj z Lukcem in Langusom drvimo proti Bohinju.
Preberi preostanek članka »

Alpinizem – Rogljica – Centralni steber(V, 400m)

Posted by Matej on 10 julija, 2012

Za tokratnji konec tedna si je Luka izbral Centralni steber v Rogljici, kar se je izkazalo za odlično lokacijo, saj je bil dolg dostop razlog, da sva bila v steni sama in se počutila kot kralja.

Preberi preostanek članka »

Snežni vzponi – Y v Begunjščici – po štengah

Posted by Matej on 30 januarja, 2012

Lepa sobota, zunaj jasno vreme, jaz pa doma. Nekam moram iti, si rečem! Ker sem sam, slapovi odpadejo, zato izberem “the next best thing” in se odpravim v grapo: Y v Begunjščici.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Srednji vrh – zimska pravljica

Posted by Matej on 28 decembra, 2011

Obisk Kleka prejšnji dan me je ponovno spomnil na to, kako je čudovito v hribih pozimi in že včeraj smo se zmenili, da se danes zopet odpravimo v hribe, a na eno lahko destinacijo. Remic je predlagal Srednji vrh, z Mirotom pa nisva ugovarjala.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Debeli vrh – s kozorogom iz oči v oči

Posted by Matej on 20 oktobra, 2011

Z Anjo sva se že dolgo menila, da bova en dan skupaj obiskala planino Laz, a nama kar nekako ni uspelo. Ali je bilo slabo vreme, ali pa so bili načrti za vikend drugačni. A kdor čaka, dočaka, in tudi midva sva!

Preberi preostanek članka »

Hribi – Za Kopico in Sedmera jezera – visokogorska jezera

Posted by Matej on 13 oktobra, 2011

Obetal se je zadnji lep in topel vikend v tem letu, ki sem ga izkoristil za obisk izredno lepe in slikovite doline Triglavskih jezer in nekaj njenih jezer.

Preberi preostanek članka »