Smučanje – Blegoš – roza drevesa in bel pršič

Posted by Matej on 7 februarja, 2013

Ko sem včeraj videl, da je zopet začelo snežiti, sem samo še čakal na Mirotov klic, ki je prispel nekaj 10 minut kasneje: “A se gre jutri nekam smučat?” Glede na mraz je bilo za pričakovati odličen sneg in nismo se zmotili.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Klek – v iskanju snega

Posted by Matej on 10 decembra, 2012

Kup novega snega in napovedano modro nebo z mogoče, sem in tja, kakšnim izgubljenim oblačkom, nas je hitro prepričalo, da nedeljo ne preležimo doma, ampak se odpravimo na lov za svežim pršičem in prvo letošnjo smuko.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Srednji vrh – zimska pravljica

Posted by Matej on 28 decembra, 2011

Obisk Kleka prejšnji dan me je ponovno spomnil na to, kako je čudovito v hribih pozimi in že včeraj smo se zmenili, da se danes zopet odpravimo v hribe, a na eno lahko destinacijo. Remic je predlagal Srednji vrh, z Mirotom pa nisva ugovarjala.

Preberi preostanek članka »

Turno – Blegoš – otvoritev sezone

Posted by Matej on 4 decembra, 2010

Zima je že dolgo tu, snega tudi ne manjka, zato je bil čas, da otvorimo sezono turnega smučanja. In tako smo jo mahnili na prvi varen hrib, Blegoš.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Klek – slaba napoved in lepo vreme

Posted by Matej on 8 marca, 2010

Tokratni cilj turnega smuka je bil že dolgo ogledani Klen, na katerega se spravljam že celo zimo. Od začetnega ogromnega zanimanja, smo se na koncu zbrali štirje in se podali proti vrhu.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Ptičji vrh – na svežem pršiču

Posted by Matej on 22 februarja, 2010

Po celotedenskem slabem vremenu se je včerajšnja sončna nedelja prav prilegla. V soboto smo se Remic, Kozjek in Plazar zmenili, da jo jutri mahnemo proti Ptičjemu vrhu, saj zna biti v tistem koncu ravno pravšnja količina svežega snega, da bo smuka odlična in obenem varna. In res je bilo tako!

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Ambrož pod Krvavcem – izhod v sili

Posted by Matej on 12 februarja, 2010

Glede na velike količine novega snega in 4. stopnjo nevarnosti plazov sva z Maretom izbrala verjetno najbolj varno1 izbiro in se zapeljala na Ambrož pod Krvavcem, kjer sva se spuščala po strmini, ki vodi od gostilne na vrhu Ambroža.

Preberi preostanek članka »

  1. razen tega, da sva doma

Smučanje – Slatnik – vijuganje po pršiču

Posted by Matej on 2 februarja, 2010

Tako kot prejšnji mesec, smo tudi Februar otvorili s turno smuko po pršiču. Zaradi sveže padlega snega in povečanja nevarnosti plazov smo se odpravili na varno, v okolico Slatnika.

Preberi preostanek članka »

Ledni vzponi – Slap nad Žagano pečjo – tolažba

Posted by Matej on 1 februarja, 2010

Najprej nam je zaradi sobotnega snega odpadlo plezanje v Kokri z AOjem, nato smo zaradi nevarnosti pred plazom obrnili pred Repovim kotom in za tolažbo, da bomo v celem dnevu vsaj nekaj splezali, splezali slap nad Žagano pečjo.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Blegoš – pršič

Posted by Matej on 28 januarja, 2010

Ker je bilo za danes napovedano poslabšanje vremena, sva z Mirotom izkoristila lepo sredo in se odpravila v gore. ALADIN je napovedal, da bo Blegoš jasen in padla je odločitev. Ker pa hrib ni visok, sva s seboj vzela še Miši.

Preberi preostanek članka »