Polona mi je že večkrat omenjala sotesko Pekel, kjer naj bi bilo v majhni soteski kar 5 slapov. Danes sva se z Andrejo odločila, da jo mahneva proti Peklu in si ogledava tega hudiča:)

Bil je lep sončen dan, zato zjutraj nisva zgubljala časa. Čeprav se je danes v Šenčurju odvijal dan krompirja in bi lahko jedla krompir, pripravljen na 1000 in en način, sva jo vseeno ucvrla proti Borovnici pri Vrhniki. Do soteske ni težko priti, saj je pot dobro označena s tablami. Pred vhodom v sotesko je veliko parkirišče, kjer sva tudi midva pustila svoj avto. Kljub vikendu in lepemu vremeni v soteski ni bilo pretirane gužbe. Je bilo pa prijetno hladno.

Po hitrem postopku sva jo ucvrla v Pekel, opremljena s fotoaparati, karticami, stojalom in baterijami. Že kmalu po začetku srečaš (predvidevam da) prvi slap
Po dobrih dvajsetih minutah sva nadaljevala. Ja, dolg je bil tale sprehod, saj sva imela le en stojal, slikat pa sva morala oba iz vseh zornih kotov:) Par korakov naprej od prvega slapu je drugi slap.

Po stopnicah gor in levo pa je tretji.

Od tretjega slapu se zopet dvignejo stopnice, ki nas popeljejo na vrh tretjega slapu, kjer pa je pot nekaj časa bolj položna. Do četrtega slapu je pot kar dolga, skoraj toliko kot od začetka doline do drugega slapu. Četrti slap se je meni zdel malo poseben, saj ima na dnu, za razliko od ostalih, balvan. Ko voda pada na balvan, se razkropi, veter pa jo ponese do poti. Tako imaš ob sprehodu še hlajenje, da ti v Peklu ni prevroče:)Ko se dvigneš na vrh četrtega slapu, prečkaš strugo in kmalu si pri petem slapu. Le-ta se “razliva” po velikem kosu skale. Pri petem slapu se soteska tudi konča. Pot vodi na vrh slapu, od koder se lahko po krožni poti vrneš na izhodišče.


Se mi zdi, da ime Pekel tej soteski sploh ne pristaja, saj v njej ni nič podobnega peklu. Kup vode, oblaki megle, ki te ves čas hladijo,… Je pa soteska lep kraj za družinski sprehod, posebno v vročih sončnih dneh, ko je v soteski prijetno hladno. Nekateri se pri tretjem slapu tudi namakajo, čeprav je bila voda danes še preveč hladna za take podvige.

Mimogrede, slike sem si sposodil od Andreje, saj je ona svoj že uredila, moje pa še vedno čakajo na dobro voljo lastnika:)

Matej