Kolesa

Tokrat sva se z Maretom spravila na en hitri spust po šihtu. Ker ni bilo časa, da bi brcala nekam v hrib, sva se tokrat odločila za gondolo na Krvavec. Spust je bil blaten in poln padcev.

Ob 14 sem nehal s šihtom, se zbasal v avto, tekel domov, na streho namontiral kolo in se zapeljal na spodnjo postajo žičnice, kjer je kmalu za menoj prispel tudi Mare. Ura je bila tri in zagnali so gondolo(gondola vozi vsako polno uro od 10 – 18 se mi zdi).  Zapeljeva se v postajo skozi zadnja vrata in odkartava 7€ za enosmerno vozovnico. Kolesa naloživa na jajčk in se zbaševa vanj. Mal debate in sva na vrhu. “A greva prec dol?” praša Mare. “Ma ne, pjva še do Plaže k je lep vreme pa sončk bo posvetu”. Pa sva šla. Prvih nekaj metrov se je vleklo, potem pa je kar steklo in ko sva prišla do Plaže, sem predlagal še malo vzpona, ampak Maretu kaj preveč ni dišalo. Prav, bova pa tukaj. In sva se stegnila na klopci pred zimskim “fast foodom”, ki poleti očitno ne obratuje. Včasih sem še vedel ime, vendar me že toliko časa ni bilo na Krvavcu, da sem imena pozabil.

V miru sva spila vsak svoj pir. Ura je bila štiri in midva sva nase začela vleči ščitnike. Mater sem bil kar naenkrat širok. Švic majca, ki mi je precej prevelika in ohlapna mi je bila kar na enkrat skintight.
Na plaži
Ninđa

Iz Plaže do Rozke sva bila v trenu uča, od tod naprej pa se je začel špas. Kolesarska oz. gozdna pot je bila mokra/blatna ko hudič in vse korenine so dobro drsele. Prav velikih hitrosti zato danes nisva dosegala, sva pa dosegla precej lepih padcev, na srečo pri dokaj nizkih hitrostih in zato brez poškodb. Največja je Maretova, ko mu je balanca stisnila prste med okvir. Od tam naprej ni mogel več zavirati na zadnjo zavoro in se je tako posluževal sprednje. Druga polovica poti je bila suha in zato lepša za voziti.

Vglavnem, tole gorsko kolesarjenje je noro. Tokrat se še posebej zahvaljujem Skalarju, ki mi je posodil kolo in body armor. Na žalost(oz. mojo srečo) danes nisem ničesar uničil.

Višinski profil
Dolina Bele Vode

Dolžina poti:5 km
Dolžina vzpona:0.2 km
Višina vzpona:49 m
Dolžina spusta:4.5 km
Višina spusta:972 m
Začetna višina:1591.6 m
Končna višina:668 m
Minimalna višina:668 m
Maksimalna višina:1594 m

Matej