Počitek

Že dolgo smo si s kolegi želeli izi plezati balvane in tokrat smo se le odločili in šli. Izposodili smo si crash pade, naročili lepo vreme in se zapeljali v Trento.

Čeprav je ARSO napovedoval sodni dan z močnim deževjem in točo, smo se dopoldne odpravili proti Trenti. Ker so crash padi zasedali kar nekaj prostora, smo se v avto lahko zbasali samo trije. In smo šli… Čez Vršič v Trento, kjer smo najprej iskali balvane v okolici kampa Tranta, ko pa tam nismo našli nič primernega1, pa smo se odpravili naprej proti znani lokaciji na koncu galerije Berebica. Parkirišče je bilo polno, ampak našli smo še majhen kotiček zelene trave, kamor smo zapodili naš avto in se odpravili čez most na drugo stran Soče.
Prečkanje mostu
Prihod pod balvane

Tam srečamo tudi nekaj kolegov, s katerimi plezamo na umetni steni.
Plezalci

Presenečen sem nad količino ljudi. Vzamem si nekaj minut in malo okoli poskačem s foto aparatom.
Bolder Xgames levo
Stena

Zraven bolderja X-GAMES razstavim crash pade in se začnem ogrevati na eni lažji smerci. Kmalu se mi pridružita še Mare in Anto.
Priprave na ogrevanje
Natikanje plezalk
Mare se ogreva
Anto se ogreva

Premaknemo se na Xgames bolder, kjer zraven X-press-a sestavimo svojo smerco za privajanje na bolder.
Plezanje lastnega problema
Utrinek
Napenjanje
Naloženo
Stiskam

Splezamo in si zaželimo nov izziv. Prej smo videli Panksa in ostale, kako so plezali zanimiv problem. Gremo pogledati! Ni kej, X2 je ocenjen z 6b in meni osebno kar dober problem, ki bo moral na žalost počakati do naslednjič. Tokrat ni šlo. Maretu je uspelo!
Počitek
Stisn!
Mare v 6b
Mare buta

Ok, kle smo dosegli kar smo, gremo na sosednjo, X1. 6a+, to bo mogoče šlo. Mal smo se matral, pa kar ni in ni šlo. Pridružita se nam še 2 punci in skupaj se trudimo splezati problem. Po kar nekaj poizkusih mi uspe, tako kot tudi Maretu. Ostale, se mi zdi, da bo počakal do naslednjič.
Punci
Punci proti vrhu
Anto poizkuša

Zgleda, da smo se zaljubili v omenjeno skalo, saj se kar ne moremo ločiti od nje. Obrožimo jo za 180° in nadaljujemo z problemom X-games(6a). Maretu zopet ne dela problemov, ostali se trudimo in vsem prej ali slej znese. Spotoma pa naredimo cel fotoshooting.
Close up grifov,
Dobr grif
Luska
Zakrimpej!

od spredaj
Utrinek

in še od zgoraj
Mato se matra
Look from above
Utrinek
Varuh
Varuh
Še malo do vrha
Mare ponavlja
Ta težko je mimo

Splezali smo še sosednjo X-files in za zaključek določili, da se kmalu vrnemo.

Vodniček

Matej


  1. verjetno zgrešili polje