IMG_4196

Zaradi slabega vremena sva malo manj plezala, smo se pa dobili z Andrejo in Markotom na kofetu in spoznali s sosedoma.

V nedeljo zvečer Andreja pošlje SMS, da se naslednji dan ob 12:00 dobimo v Svolvaer-ju na kofetu. Zjutraj zaradi dežja gladko potegneva spanec in vstaneva ravno ob pravem času. Hop v avto in zajahava Hondo. 15 minut kasneje sva pred kavarno. Andreja in Marko sta že tam. Za mizo se odvija debata o tem, kaj smo počeli pretekle 3 tedne, tako eni kot drugi. Vsi imamo precej pester izlet.

IMG_4172

Nazaj v kampu skuhava kosilo in po kosilu gladko padeva dol in zaspiva za par urc. Mare: “Matr, tale vreme prov dol tiši, je treba ležat!” Zvečer se odpraviva na področje z bolderji, kjer si malo ogledava probleme. Izredno lepe linije in kvalitetna skala. Zna biti, da se vrneva en dan malo pošvicat. Ko začne rositi, se vrneva.

Naslednji dan se nama spet ne mudi z zgodnjim vstajanjem, saj zjutraj dežuje. Opoldan so stene že suhe in poizkusiva srečo v smeri Gollum. Ko prideva pod steno, so v steni že 3 naveze, pod njo pa čakata še 2. “Velke nau” si rečeva in obrneva.

IMG_4173 IMG_4174

Zapeljeva se nazaj do Djupfjorda, kjer plezata tudi soseda Martin in Olaf1, s katerima sva navezala stik prejšnji dan. Lotiva se smeri Appel cake arrete (VI-, 60m, VS). Precej mešano plezanje, vse od plezanja po policah, do pok in trenja. Čudovita smer.

IMG_4175

IMG_4178 IMG_4185

IMG_4181  IMG_4186

IMG_4188 IMG_4205

IMG_4191 

Po vrnitvi kosilo in spanec. Sredi spanca naju zbudita Martin in Olav in pravita, da gresta plezati Gandalfa, če se jima pridruživa v Gollumu(VI-, 90m, VS) in bomo plezali pararelno. Ja zakaj pa ne.

Ker se plezat spravimo dokaj pozno, iz smeri pridemo ob 10 zvečer. Po vrnitvi naju soseda povabita na puding, ki sta ga kupila dan prej in tako se zaklepetamo do enih ponoči. Saj bi še vstrajali, ker občutka, da je ura ena zjutraj, res ni bilo. Pregnali so nas komarji in mraz. Zmenimo se še za plezanje na Svolvaer Goat v petek2 in lahko noč.

IMG_4208

Matej

  1. I hope I got your name right
  2. znamenitost Lofotov